Connect with us

newspass.ro

Indivizi înarmați au luat ostatici într-un spital din Ecuador

Indivizi înarmați au luat ostatici într-un spital din Ecuador

World

Indivizi înarmați au luat ostatici într-un spital din Ecuador

Sursa Foto: Atlas News

Indivizi înarmați au luat ostatici într-un spital din Ecuador

Mai mulți indivizi înarmați au intrat într-un spital din Ecuador și au luat ostatici. Potrivit primelor informații, scopul lor a fost să ucidă un pacient internat în unitatea spitalicească. După un schimb de focuri cu forțele de intervenție, indivizii au fost prinși și arestați, după cum a relatat Telesurenglish. Atacatorii au acționat în grup și au luat mai mulți ostatici. Operațiunea de salvare a polițiștilor s-a desfășurat într-un moment în care în spital se aflau cel puțin 100 de pacienți și personal sanitar.

Luare de ostatici într-un spital din Ecuador

Șapte bărbați înarmați au pătruns în Spitalul Napoleon Davila din orașul Chone din provincia Manabi și au luat ostatici patru persoane. Ținta lor a fost un adolescent internat în unitatea spitalicească. Potrivit sursei citate, infractorii erau înarmați și nu s-au sfiit să tragă în forțele de ordine.

Schimbul de focuri între infractori și polițiști a avut loc la etajul al doilea al spitalului. Mai multe ferestre au fost distruse, însă din fericire nimeni nu a fost rănit. În timpul atacului, în spital se aflau 100 de persoane, pacienți și personal medical.

În ultima lună, în provinciile Manabi, Guayas și Santo Domingo s-au aflat sub stare de urgență din cauza violențelor provocate de grupuri infracționale care se ocupă cu traficul de droguri.

Indivizii au vizat un adolescent dintr-o bandă rivală

Se pare că persoana vizată de atacul din spital este un adolescent de 17 ani care face parte dintr-o bandă rivală. Acesta fusese împușcat și era internat pe secția de Terapie Intensivă.

Atacul a durat o oră, timp în care cinci asistente au fost luat drept ostatice. În momentul în care indivizii au pătruns în spital, medicii și asistentele s-au baricadat în saloane.

“Nu cunoșteau spitalul, umblau peste tot. Mulțumim lui Dumnezeu și polițiștilor că suntem în viață și putem vorbi la trecut despre asta”, a spus purtătorul de cuvânt al angajaților, pentru El Diario.

Pe rețelele de socializare, polițiștii au postat secvențe din intervenția desfășurată în spitalul Napoleon Davila. Înarmați până în dinți, oamenii legii au intervenit de urgență pentru a salva pacienții și personalul medical aflat în pericol. Cei șapte indivizi au fost scoși din spital, unul câte unul și duși în arest.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top