Connect with us

newspass.ro

Indonezia: Cutremur cu magnitudinea de 7.6 grade pe scara Richter

Indonezia: Cutremur cu magnitudinea de 7.6 grade pe scara Richter

World

Indonezia: Cutremur cu magnitudinea de 7.6 grade pe scara Richter

Sursa Foto: Time News

Indonezia: Cutremur cu magnitudinea de 7.6 grade pe scara Richter

În Indonezia s-a produs un cutremur pe mare cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter. Locuitorii din zonă au fost treziți de zgomotul puternic și au ieșit din case de teamă că acestea se vor prăbuși peste ei. Unda de șoc a fost resimțită și în Australia. Mai multe clădiri au fost grav avariate în urma cutremurului. Din fericire, nu a fost raportată producerea unui tsunami și nici victime omenești, scrie Rainews. Autoritățile au informat locuitorii să se pregătească pentru posibile replici.

Cutremur puternic în Indonezia

Seismul care a avut o magnitudine de 7.6 grade pe scara Richter s-a produs pe mare și a fost resimțit până în Australia. Centrul Seismologic Euro-Mediteranean a anunțat că seismul a fost resimțit cel mai puternic în regiunea Tanimbar din Indonezia. De altfel acolo au fost înregistrate și pagubele materiale însemnate. Potrivit primelor informații oficiale, cel puțin 15 clădiri au fost avariate, între care două instituții școlare. Autoritățile au transmis un mesaj prin care i-au pus în gardă de localnici că ar putea urma replici.

Cutremurul cu magnitudinea de 7.6 s-a produs în marem în apropierea insulelor Tanimbar din Indonezia, la est de Timorul de Est, cu epicentrul la o adâncime de aproximativ 90 km.

Mai multe familii și-au părăsit casele de teama că acestea se vor prăbuși peste ele. O persoană a fost rănită, iar mai multe locuințe au fost avariate. Cel mai tare a fost resimțit în Saumlaki, orașul cel mai mare din întreg arhipelagul, cu o populație de 8.000 de locuitori.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini și filmulețe cu urmările cutremurului.

 

Cutremurul a fost resimțit în Darwin, Australia

Cutremurul din Indonezia a fost resimțit la sute de kilometri distanță, cel mai puternic în Darwin, Australia. Peste 2.600 de persoane au declarat pentru Geosciences Australia că au simțit seismul. Acesta a fost resimțit de la Nhulunbuy, în nord-estul Arnhem Land, până la Tennant Creek, în centrul NT.

Ministrul șef al Teritoriului de Nord le-a transmis localnicilor să se pregătească pentru eventuale replici.

“Bănuiesc că unii dintre noi vor avea nevoie de o cafea sau patru pentru începe ziua după acest șoc”, a transmis Natasha Fyles.

În Indonezia au loc des cutremure. Țara este situată în Cercul de Foc al Pacificului, cea mai întinsă și cea mai activă zonă vulcanică de pe Pământ.

Cercul de Foc al Pacificului înglobează 62% din vulcanii existenți în prezent în întreaga lume. De-a lungul Cercului de foc au loc deplasări submarine care provoacă tsunami – valuri oceanice devastatoare care invadează coastele pacifice.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top