Connect with us

newspass.ro

Indonezia interzice sexul în afara căsătoriei. Noua lege se aplică și străinilor

Indonezia interzice sexul în afara căsătoriei. Legea se aplică și străinilor

World

Indonezia interzice sexul în afara căsătoriei. Noua lege se aplică și străinilor

Sursa Foto: lismorecitynew

Indonezia interzice sexul în afara căsătoriei. Noua lege se aplică și străinilor

Guvernul indonezian a adoptat un cod penal cuprinzător care include interzicerea sexului în afara căsătoriei. Noul cod se aplică și rezidenților străini, dar și turiștilor și interzice coabitarea înainte de căsătorie. Pedeapsa stabilită prin lege este până la un an de închisoare. Nu sunt singurele noi reglementări stabilite de oficialii din Indonezia, scrie CNN. Criticii acestor reguli susțin că încalcă drepturile omului și libertatea acestuia în Indonezia.

Indonezia interzice sexul în afara căsătoriei

Un nou cod stabilit de guvernul indonezian prevede o serie de legi despre care unii spun că amenință drepturile omului. Codul penal incriminează sexul în afara căsătoriei, atât pentru oamenii din indonezia, cât ș pentru rezidenți și turiști. Noul cod interzice coabitarea înaintea căsătoriei, apostazia și prevede pedepse pentru insultarea președintelui sau exprimarea unor opinii contrare ideologiei naționale.

“Vechiul cod aparține moștenirii olandeze și nu mai este relevant”, a declarat deputatul Bambang Wuryanto.

Wuryanto este cel care a condus comisia parlamentară însărcinată cu revizuirea codului penal din epoca colonială.

Indonezia este cea mai mare țară din lume cu majoritate musulmană. Potrivit sursei citate, în ultimii ani a înregistrat o creștere a conservatorismului religios. Noile legi stricte sunt deja aplicate în unele părți ale țării, inclusiv în provincia semi-autonomă Aceh, unde alcoolul și jocurile de noroc sunt interzise.

CNN relatează că în zonă au loc frecvent flagelări publice pentru o serie de infracțiuni, inclusiv homosexualitate și adulter.

Un proiect anterior al codului penal ar fi trebuit să fie aprobat în 2019, dar a fost amânat din cauza protestelor la nivel național. Acestea l-au determinat pe președintele indonezian Joko Widodo să intervină.

Într-o intervenție televizată, șeful de stat a declarat motivele care l-au făcut să amâne votul pentru noul cod penal.

“Am luat în considerare în mod serios feedback-ul de la diferite partide care simt obiecții cu privire la un anumit conținut substanțial al codului penal”, a spus la acea vreme președintele indonezian.

Înainte de votul de marți, 6 decembrie 2022, pentru noul cod penal, au intervenit grupurile de apărare a drepturilor omului. Acestea au avertizat că noul cod va avea un impact disproporționat asupra femeilor. Totodată, criticii susțin că aceste legi vor restrânge și mai mult drepturile și libertățile omului în țară.

Indonezia are peste 270 de milioane de locuitori și este a patra cea mai populată țară din lume. Totodată Indonezia este țara cu cel mai mare număr de musulmani. Este o țară insulară amplasată în Asia de Sud Est și cuprinde peste 17.000 de insule și 33 de provincii. Printre cele mai importante amintim: Borneo, Jawa și Sumatra Celebes.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top