Connect with us

newspass.ro

Inel medieval, cu diamante, aflat într-o stare perfectă, descoperit într-o zonă rurală din Anglia

Inel medieval, cu diamante, aflat într-o stare perfectă, descoperit într-o zonă rurală din Anglia

Discover

Inel medieval, cu diamante, aflat într-o stare perfectă, descoperit într-o zonă rurală din Anglia

Sursa Foto: The Sun

Inel medieval, cu diamante, aflat într-o stare perfectă, descoperit într-o zonă rurală din Anglia

Un inel medieval, deosebit, cu diamante și aflat într-o stare perfectă a fost descoperit de către un bărbat într-o zonă rurală din Anglia. Omul spune că e ceva unic în viață și nu-i vine să creadă cât de norocos a fost. Bărbatul în vârstă de 69 de ani obișnuiește să cutreiere pădurile cu detectorul de metale, în căutarea unor obiecte deosebite, din cele mai vechi timpuri. Iată că a venit timpul să găsească ceva ce i-ar putea schimba viața. Potrivit BBC, inelul va fi scos la licitație până la finalul acestei luni.

Inel medieval, cu diamante, descoperit în vestul Angliei

Descoperirea a fost făcută într-o zonă rurală de lângă Thorncombe, în sud vestul Angliei. Potrivit experților, bijuteria valorează în jur de 40.000 de lire sterline și va fi scoasă la licitație în următoarea perioadă.

Sursa Foto: BBC

David Board are 69 de ani și obișnuiește să iasă la plimbare cu detectorul de metale. De data asta a făcut o descoperire remarcabilă. Inelul cu diamante datează din perioada medievală și se află într-o stare perfectă. Bărbatul l-a găsit într-o zonă rurală din Thorncombe, la 3 luni după ce și-a luat detector de metale.

Se crede că inelul din aur cu diamante a fost un cadou oferit de latifundiarul din secolul al XIV-lea, Sir Thomas Brook pentru soția sa, Lady Joan.

David Board consideră că aceasta este o descoperire unică în viață. Bărbatul este foarte încântat de ce a găsit într-un timp atât de scurt de când și-a cumpărat detector. El a oferit detalii despre locul în care a făcut marea descoperire.

“Am primit permit permisiunea de la un prieten fermier. Am făcut câteva cercetări și am aflat că unul dintre câmpuri se numea Bowling Green și era plat. Am mers acolo de două ori și a treia oară am găsit inelul”, a spus David Board, potrivit BBC.

Board a povestit că primele sale cercetări cu detectorul de metale au fost în urmă cu mulți ani când locuia în apropierea mării și scana plajele. Ulterior a renunțat la această pasiune, dar a revenit la ea în 2018 când s-a pensionat și a decis să-și cumpere un alt detector.

Inelul este format din două benzi împletite și poartă o inscripție în limba franceză:”ieo vos tien foi tenes le moy”, care se traduce prin “așa cum îți păstrez credința, păstrează-o și tu pe a mea”.

Bijuteria cântărește aproximativ 3 grame și este într-o stare foarte bună, după cum au descris-o cei de la casa de licitații.

Inelul, evaluat la 30.000 – 40.000 lire sterline

Faimoasa bijuterie va fi scoasă la licitație pe data de 29 noiembrie 2022. Inelul este evaluat la o sumă între 30.000 și 40.000 de lire sterline. Încasările vor fi împărțite în mod egal între David Board, cel care l-a găsit și proprietarul terenului. Bărbatul a spus că nu se va opri din cercetările sale cu detectorul de metale. Ba mai mult, el a dezvăluit că recent a găsit, într-un parc, bile de muschetă și o jumătate de galben Edward al IV-lea.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top