Connect with us

newspass.ro

Influenceri americani acuzați de fraudă cu valori mobiliare. Prejudiciu de 100 de milioane de dolari

Influenceri americani acuzați de fraudă cu valori mobiliare. Prejudiciu de 100 de milioane de dolari

World

Influenceri americani acuzați de fraudă cu valori mobiliare. Prejudiciu de 100 de milioane de dolari

Sursa Foto: AnyMind Group

Influenceri americani acuzați de fraudă cu valori mobiliare. Prejudiciu de 100 de milioane de dolari

Mai mulți influenceri americani sunt acuzați că sunt implicați într-o schemă de 100 de milioane de dolari de vânzare de acțiuni. Este vorba despre persoane care au devenit cunoscut grație activității din social-media. Procurorii federali și SEC au acuzat opt persoane cu influență în social-media, în cadrul nei presupuse conspirații în care Twitter și Discord au fost folosite pentru a comite fraude cu valori mobiliare, scrie CNBC. Plângerile penale și civile deopotrivă susțin că influencerii au obținut în mod ilicit peste 100 de milioane de dolari. Schema lor a constat în creșterea interesului pentru anumite titluri de valoare și vânzarea ulterioară a acțiunilor la prețuri umflate artificial.

Influenceri americani acuzați de fraudă cu valori mobiliare

În cursul zilei de miercuri, 14 decembrie 2022, procurorii federali au acuzat șapte persoane influente din social-media că s-au folosit de această calitate pentru a pentru a comite o fraudă imensă cu valori mobiliare. Oamenii legii spun că cei șapte au acționat prin intermediul Twitter și Discord și că frauda le-a adus câștiguri ilicite de peste 100 de milioane de dolari. Șapte influenceri sunt direct vizați, iar un al optulea este acuzat de complicitate la presupusa schemă în plângerea civilă a SEC. Totodată acesta este acuzat și de conspirație pentru comiterea de fraude cu valori mobiliare în cazul penal al Departamentului de Justiție.

Concret, anchetatorii susțin că inculpații au folosit platformele de socializare pentru a manipula acțiunile tranzacționate la bursă în cadrul unei scheme care a început în ianuarie 2020. Prin intermediul unor conturi de Twitter foarte urmărite și a unor chaturi de tranzacționare a acțiunilor pe Discord, inculpații s-ar fi promovat ca fiind comercianți de succes.

Sursa citată notează că influenceri și-au încurajat urmăritorii să cumpere acțiuni, susținând că și ei au procedat întocmai.

Organele de anchetă susțin că în timp ce promovau aceste acțiuni, influencerii nu au dezvăluit care este adevărata lor intenție. Ei aveau în plan să vândă acțiunile imediat cum prețurile sau volumele de tranzacționare ar fi crescut.

Valoarea prejudiciului se ridică la 100 de milioane de dolari

Valoarea totală a câștigului lor din această schemă ar fi în jur de 100 de milioane de dolari. Este vorba despre opt persoane incriminate, dintre care una deja și-a închis contul de Twitter. Contul PJ_Matlock – al lui Perry Matlock, rezident în Texas, care se autointitulează CEO al Atlas Trading – nu mai există de miercuri.

Ceilalți inculpați principali acuzați de fraudă cu titluri de valoare, precum și numele lor de Twitter, sunt: Edward Constantinescu alias Edward Constantin (@MrZackMorris), Thomas Cooperman (@ohheytommy), Gary Deel (@notoriousalerts), Mitchell Hennessey (@Hugh_Henne), Stefan Hrvatin (@LadeBackk) și John Rybarcyzk (@Ultra_Calls).

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top