Connect with us

newspass.ro

Interpol: A fost prins unul dintre cei mai căutați traficanți de persoane din lume

Interpol: A fost prins unul dintre cei mai căutați traficanți de persoane din lume

World

Interpol: A fost prins unul dintre cei mai căutați traficanți de persoane din lume

Sursa Foto: CBS News

Interpol: A fost prins unul dintre cei mai căutați traficanți de persoane din lume

Un bărbat din Eritreea considerat unul dintre cei mai căutați traficanți de persoane din lume a fost prins de Interpol. Acesta a fost arestat în Sudan după o vânătoare internațională condusă de Emiratele Arabe Unite. Anunțul cu privire la capturarea acestuia a fost făcut de către Interpol. Suspectul, identificat ca fiind Kidane Zekarias Habtemariam, este acuzat că a condus o organizație criminală care răpește, șantajează și ucide migranți. El a fost arestat în Etiopia în 2020, dar a evadat din închisoare un an mai târziu. Acum anchetatorii au reușit localizarea lui în Sudan unde a și fost prins. Ministrul de interne al Emiratelor Arabe Unite, Saif Bin Zayed Al Nahyan, a declarat că operațiunea internațională a durat nouă luni și a implicat autoritățile olandeze, etiopiene și sudaneze, scrie CBS NEWS.

A fost prins unul dintre cei mai mari traficanți de persoane din lume

Interpol a anunțat că l-a capturat pe Kidane Zekarias Habtemariam, considerat unul dintre cei mai mari traficanți de persoane din lume.

El este acuzat că a condus o organizație criminală care răpește, șantajează și ucide migranți din Africa de Est care încearcă să traverseze Marea Mediterană dinspre Libia, a precizat agenția de poliție cu sediul în Franța într-o declarație online.

Kidane a fost arestat duminică în cadrul unei acțiuni polițiste internaționale condusă de Emiratele Arabe Unite. Capturarea lui a fost posibilă datorită unor informații transmise prin Interpol.

Cu mult timp înainte, autoritățile au început să urmărească îndeaproape organizația lui Habtemariam și membrii familiei sale. Astfel au fost descoperite acțiuni de spălare de bani care i-au condus pe anchetatori în Sudan.

2019 a fost anul în care Interpol a început să monitorizeze activitățile lui Habtemariam. El avea deja două notificări roșii din partea Interpol, una din Etiopia și cealaltă din Olanda. Autoritățile olandeze l-au acuzat că a condus o tabără în Libia care adăpostea mii de migranți.

Condamnat la închisoare pe viață

Kidane Zekarias Habtemariam a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a evadat din custodia Etiopiei în timp ce era judecat pentru trafic de persoane.

După o operațiune care a durat nouă luni și a implicat autorități din mai multe țări, Kidane a fost capturat.

“Am pus capăt uneia dintre cele mai importante axe de trafic de persoane spre Europa, care afecta mii de migranți veniți din Eritreea, Sudan și Somalia via Libia până în Europa”, a declarat Said Abdoullah Al-Souwaidi de la Ministerul de Interne.

În ultimii ani, Libia a devenit principalul punct de tranzit pentru migranții care vor să ajungă în Europa.

În urma unei revolte susținute de NATO care l-a ucis pe autocratul Muammar Gadhafi în 2011, în Libia s-a instalat haosul. Traficanții de persoane au profitat de această situație introducând migranți prin granițele terestre ale țării.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top