Connect with us

newspass.ro

Iranul a anunțat oficial prima execuție a unui protestatar

Iranul a anunțat oficial prima execuție a unui protestatar

World

Iranul a anunțat oficial prima execuție a unui protestatar

Sursa Foto: Static.Independent

Iranul a anunțat oficial prima execuție a unui protestatar

Iranul a anunțat prima execuție a unui protestatar condamnat pentru proteste antiguvernamentale. Anunțul vine la scurt timp după ce un tânăr de 27 de ani a fost împușcat pentru că a sărbătorit în stradă înfrângerea naționalei Iranului la Cupa Mondială. Acum, oficialitățile au anunțat că au executat un tânăr pentru război împotriva lui Dumnezeu. Potrivit The Guardian, unchiul bărbatului a declarat că familia încă nu știe unde se află trupul neînsuflețit al acestuia.

Iranul a făcut prima execuție publică din cauza protestelor antiguvernamentale

Iranul a efectuat prima execuție cunoscută în legătură cu protestele antiguvernamentale. Forțele de ordine au spânzurat un bărbat care a fost găsit vinovat de un tribunal revoluționar de război împotriva lui Dumnezeu.

Mohsen Shekari a fost acuzat că a blocat o stradă și a rănit un membru al poliției Basij pro-regim la 25 septembrie. Atunci a fost prima fază a protestelor declanșate de moartea tinerei Mahsa Amini.

Familia bărbatului a așteptat în fața închisorii unde acesta a fost executat, încercând să afle ce se petrece cu el.

Unchiul victimei, Mahmoud Shekari a declarat pentru The Guardian că autoritățile torturează familia lui. Acesta se referă la faptul că nici până acum ei nu au primit trupul neînsuflețit al bărbatului, spre a-l înhuma. Potrivit spuselor sale, au fost induși în eroare cu informații greșite și au încercat deja la două cimitire și nu l-au găsit acolo.

Unchiul victimei a mai spus că mama acestuia a fost avertizată de mai multe ori să nu facă publică arestarea lui și să păstreze tăcerea cu privire la soarta lui.

Mai mult decât atât, tot bărbatul a dezvăluit că tânărul avea semne de vizibile de tortură și că nu i s-a permis să-și aducă un avocat.

Mohsen Sakari lucra într-o cafenea și era singura sursă de venit a familiei sale

Tânărul executat în Iran era singurul care aducea bani în casă. Mohsen Shekari a fost acuzat că a blocat un drum principal din Teheran și că a rănit cu cuțitul un membru al forțelor paramilitare. Incidentul a avut loc pe 25 septembrie 2022.

Joi, 8 decembrie, tânărul a fost executat pentru “vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu”. Uchiul lui Shekari a explicat cum s-a derulat incidentul care a dus la arestarea acestuia.

“Mohsen era atletic și puternic; când a văzut că forțele de securitate îi atacă pe protestatari, a îndepărtat parapetul de protecție de pe marginea autostrăzii și l-a pus în mijlocul străzii pentru a bloca drumul forțelor de securitate.”, a declarat unchiul lui.

În Iran protestele s-au intensificat de la moartea în arest a tinerei Masha Amini în luna septembrie. În perioada 16 septembrie – 2 decembrie au fost înregistrate 1.641 proteste.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top