Connect with us

newspass.ro

Italia: Guvernul interzice telefoanele mobile, atât elevilor cât și profesorilor, în timpul orelor

Italia: Guvernul încearcă să interzică telefoanele mobile în școli

World

Italia: Guvernul interzice telefoanele mobile, atât elevilor cât și profesorilor, în timpul orelor

Sursa Foto: NPR

Italia: Guvernul interzice telefoanele mobile, atât elevilor cât și profesorilor, în timpul orelor

Guvernul italian încearcă să interzică telefoanele mobile în sălile de clasă. În cursul zilei de marți, 20 decembrie 2022, oficialii au emis o directivă prin care interzice telefoanele mobile la orele de curs, fără însă a preciza cum va fi aplicată această regulă. Ideea îi aparține noului ministru al Educației care a emis o circulară în acest sens, scrie TheLocal.it. Acesta susține că folosirea telefoanelor mobile în clasă, de către elevi, este o lipsă de respect față de profesori și un element de distragere a atenției.

Fără telefoane mobile în școlile din Italia

Autoritățile italiene au gândit o măsură care să le interzică elevilor să aibă telefoanele mobile la ei în timpul orelor de curs. Ordinul a fost transmis printr-o circulară care a ajuns în toate unitățile de învățământ. Ideea îi aparține noului ministru al Educației, Giuseppe Valditara. Documentul arată că, de fapt, în Italia există o interdicție privind telefoanele în sălile de curs pentru elevii de peste 15 ani. Acest fapt i-a determinat pe unii să se întrebe pentru ce a fost necesară o nouă măsură ce vizează același lucru.

Valditara a transmis că folosirea telefoanelor mobile în clasă este o lipsă de respect față de cadrele didactice. Mai mult decât atât, noul ministru italian al Educației crede că telefoanele distrag atenția copiilor de la lecții.

Potrivit spuselor sale, măsura de a le interzice a fost luată pentru a contribui la restabilirea autorității profesorilor în fața elevilor.

Valditara a transmis că nerespectarea măsurii nu va atrage cu sine sancțiuni, însă a precizat că face apel la simțul responsabilității.

Interdicție și pentru cadrele didactice

Măsura interzicerii telefoanelor mobile în sălile de clasă se aplică nu doar elevilor, ci și profesorilor. Aceasta nu vizează doar telefoanele mobile, ci se extinde la dispozitive electronice similare. Potrivit ministrului italian al Educației, există o singură excepție de la regulă: utilizarea instrumentelor digitale ca ajutor de învățare.

Potrivit sursei citate, interdicția folosirii telefoanelor mobile în clase a fost implementată în Italia încă din anul 2007. Atunci a fost emisă o circulară care făcea referire la o lege din 1998.

Acum, circulara din 2022 face referire la cea din 2007 și întărește același principii. În linii mari, directiva a fost aprobată de către președintele Asociației Naționale a Directorilor de Școli din Italia. Antonello Giannelli a calificat această propunere ca fiind acceptabilă ca fond și formă.

Unii au apreciat măsura, în timp ce alții au spus că oricum telefoanele mobile erau interzise la ore. Este de menționat că Giannelli a transmis că susține folosirea telefonului mobil ca instrument de predare și nu ca instrument de distragere a atenției.

Pe de altă parte, guvernul, citat de un jurnalist italian – Tommaso Cerno, ar fi spus că este important să fie pornite creierele în loc să fie oprită tehnologia.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top