Connect with us

newspass.ro

Joe Biden a promulgat legea privind căsătoriile între persoane de același sex

Joe Biden a promulgat legea privind căsătoriile între persoane de același sex

World

Joe Biden a promulgat legea privind căsătoriile între persoane de același sex

Sursa Foto: BBC

Joe Biden a promulgat legea privind căsătoriile între persoane de același sex

Președintele Americii a promulgat legea privind căsătoriile între persoanele de același sex, la 10 ani de la celebrul său răspuns pe acest subiect. Este vorba despre o lege federală de referință pentru protecția cuplurilor homosexuale și interrasiale. Joe Biden a semnat legea în cadrul unui eveniment despre care Casa Albă a spus că reflectă importanța momentului. Potrivit CNN, Biden a făcut câteva comentarii legate de această nouă lege pentru o chestiune care s-a bucurat de o acceptare tot mai mare în ultimul deceniu.

Joe Biden a semnat legea pentru căsătoriile gay

Președintele Statelor Unite ale Americii a semnat legea care protejează căsătoriile între persoane de același sex, precum și pe cele interrasiale. Biden a semnat legea în fața a mii de invitați, pe peluza de sud, în cadrul unui eveniment despre care Casa Albă a spus că reflectă importanța momentului. Înainte de a semna, Joe Biden a transmis că legea asigură protecția federală care vine odată cu căsătoria.

“Căsătoria este o propunere simplă. Pe cine iubești? Vei fi loial acelei persoane pe care o iubești? Nu este mai complicat de atât”, a declarat Joe Biden.

Șeful statului american a mai spus că toată lumea ar trebui să aibă dreptul de a răspunde singură la aceste întrebări, fără intervenția guvernului. De asemenea, potrivit spuselor sale, noua lege cere ca o căsătorie interrasială sau între persoane de același sex să fie recunoscută ca fiind legală în fiecare stat al națiunii.

În cea mai mare parte a istoriei națiunii noastre, am refuzat cuplurilor interrasiale și cuplurilor de același sex aceste protecții de care, de acum înainte, vor avea parte.

Noua lege anulează oficial Legea privind apărarea căsătoriei care o definea ca fiind între un bărbat și o femeie. Actul normativ impunea ca statele să onoreze valabilitatea certificatelor de căsătorie din afara statului, inclusiv a uniunilor dintre persoane de același sex și a celor interrasiale.

În 1996, când era senator, Joe Biden a votat pentru legea privind apărarea căsătoriei. Astfel, semnarea proiectului de lege de marți, 13 decembrie 2022, a reprezentat punctul culminant al schimbării sale în această chestiune.

Ce spun americanii despre căsătoria între persoane de același sex

În 2021, 68% dintre americani susțineau căsătoria între persoane de același sex, potrivit sondajelor Institutului Public de cercetare religioasă, nonprofit și fără afiliere politică.

Din 2014 până în 2021, procentul americanilor care susțin căsătoria între persoane de același sex și căsătoria interrasială a crescut cu 14%.

Pe vremea când era vicepreședinte, Joe Biden a șocat America cu o declarația la un post de televiziune. Atunci el și-a exprimat public sprijinul pentru căsătoria între persoane de același sex. Iată ce a declarat Biden la acea vreme:

“Mă simt absolut confortabil cu faptul că bărbații care se căsătoresc cu bărbați, femeile care se căsătoresc cu femei și bărbații și femeile heterosexuali care se căsătoresc cu un alt bărbat au exact aceleași drepturi, toate drepturile civile, toate libertățile civile”, a declarat Biden, potrivit CNN.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top