Connect with us

newspass.ro

KFC cere scuze după ce și-a făcut reclamă la pui crocant evocând Kristallnacht

kfc

World

KFC cere scuze după ce și-a făcut reclamă la pui crocant evocând Kristallnacht

KFC Sursa Foto: BBC

KFC cere scuze după ce și-a făcut reclamă la pui crocant evocând Kristallnacht

KFC își cere scuze după promovarea germană Kristallnacht. Lanțul de restaurante a trimis pe aplicația sa din Germania un mesaj promoțional care face referire la pogromul declanșat de Germania nazistă împotriva evreilor. Ziua comemorării nopții pogromului nazist – Răsfățați-vă cu mai multă brânză fragedă cu pui crocant – este mesajul transmis clienților KFC, potrivit BBC.

KFC cere scuze după ce și-a făcut reclamă evocând Kristallnacht

AFP notează că lanțul de restaurante KFC și-a cerut scuze după ce și-a făcut reclamă evocând Kristallnacht, pogromul declanșat de Germania nazistă împotriva evreilor. Gigantul american a trimis miercuri o notificare către utilizatorii din Germania, și a atras un val de critici.

“Este ziua comemorării Kristallnacht! Răsfață-te cu mai multă brânză fragedă pe puiul tău crocant. Acum la KFCheese!”, a fost mesajul trimis de KFC utilizatorilor din Germania. Ulterior KFC a transmis un mesaj prin care și-a cerut scuze, precizând că a fost vorba despre o greșeală.

“În urma unei erori în sistemul nostru, am trimis un mesaj incorect şi nepotrivit prin intermediul aplicaţiei noastre. Ne pare rău, ne vom revizui imediat procedurile interne pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla”, a transmis KFC, potrivit BBC.

Ca urmare a acestor mesaje, în spațiul public au apărut reacții dezaprobatoare. Daniel Sugarman, director de afaceri publice la Board of Deputies of British Jews, a descris mesajul original al KFC ca fiind “absolut hidos”.

Dalia Grinfeld, director asociat pentru afaceri europene în cadrul ONG-ului evreiesc Anti-Defamation League, a scris pe Twitter:

“Cât de greșit poți să greșești de Kristallnacht KFC Germania. Să vă fie rușine!”

Într-o declarație acordată revistei Newsweek, reprezentanții KFC Germania au pus mesajul pe seama unui robot. Astfel, notificarea push automată ar fi fost legată de calendarul care include sărbători naționale.

“Înțelegem și respectăm gravitatea și istoria acestei zile și rămânem dedicați echității, incluziunii și apartenenței pentru toți”, au precizat reprezentanții companiei, potrivit sursei citate.

Kristallnacht în Germania

Potrivit ziarului Bild, mesajul cu scuzele a venit la aproximativ o oră după primul. Germania tratează cu mare seriozitate ceea ce se cheamă Noaptea de Cristal sau noaptea sticlei sparte. Kristallnacht a început la Berlin în 9 noiembrie 1938. În doar 24 de ore, în toată Germania au fost incendiate peste 200 de sinagogi, iar geamurile magazinelor evreiești au fost sparte.

Numele Noaptea de Cristal provine de la cioburile de sticlă împrăștiate peste tot. Tot atunci cărțile religioase ale evreilor au fost arse în stradă, iar 91 de persoane ale acestei comunități au fost ucise.

În acea noapte, peste 30.000 de evrei au fost arestați și trimiși în lagăre de concentrare.

 

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top