Connect with us

newspass.ro

Lovitură grea pentru Adidas. Compania a pierdut procesul cu Thom Browne

Lovitură grea pentru Adidas. Compania a pierdut procesul cu Thom Browne

Business

Lovitură grea pentru Adidas. Compania a pierdut procesul cu Thom Browne

Sursa Foto: Canada Today

Lovitură grea pentru Adidas. Compania a pierdut procesul cu Thom Browne

Adidas a pierdut procesul cu designerul de lux Thom Browne în care încerca să-l împiedice pe acesta să folosească designul cu patru dungi. Gigantul de îmbrăcăminte sportivă susține că cele patru dungi ale brandului Browne sunt prea asemănătoare cu cele trei dungi ale sale. Pe de altă parte, Thom Browne este de părere că sunt șanse foarte mici ca cele două mărci să fie confundate, scrie BBC. Adidas plănuia să ceară daune de peste 7.8 milioane de dolari, dar un juriu din New York i-a dat dreptate lui Browne.

Adidas a pierdut procesul cu Thom Browne

Compania multinațională cu sediul în Germania a pierdut în fața lui Thom Browne în procesul pentru cele trei dungi din logo. Adidas a încercat să-l împiedice pe Browne să folosească un design cu patru dungi, pe motiv că sunt prea asemănătoare cu propriul lor design. În acest sens, Adidas a solicitat daune de peste 7.8 milioane de dolari, însă un juriu din New York i-a dat dreptate lui Browne.

Sursa Foto GQ Australia

La rândul său, designerul de lux a precizat că marca sa are un număr diferit de dungi și e puțin probabilă situația în care cumpărătorul confundă cele două branduri.

Modelele lui Brown reprezintă patru dungi orizontale, paralele, care înconjoară brațul unei haine sau o șosetă.

Avocații săi au susținut că dungile sunt un design comun și că producția Thom Browne se adresează clienților bogați. Designerul a fost prezentat ca fiind un outsider care se confruntă cu o corporație uriașă. Echipa sa de avocați a mai subliniat că cele două branduri deservesc clienți diferiți.

O pereche de jambiere de compresie pentru femei costă 680 de lire, în timp ce un tricou polo costă 270 de lire sterline.

Cu privire la decizia judecătorilor, reprezentanții Adidas s-au declarat dezamăgiți și au precizat că vor continua să aplice cu vigilență proprietatea intelectuală.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Thom Browne Inc a declarat că firma este mulțumită de rezultat.

Designerul a declarat că speră ca acest caz să îi inspire pe alții a căror muncă este contestată de companii mai mari.

Rivalitatea veche de 15 ani

Adidas a intentat proces împotriva lui Tom Browne în 2021, însă rivalitatea dintre cele două branduri este veche de 15 ani. În 2007, Adidas a reclamat faptul că Browne folosea un design cu trei dungi pe jachete. Atunci brandul de lux a fost de acord să nu-l mai folosească și a adăugat o a patra linie.

De atunci nu a mai fost pace între cei doi coloși. Thom Browne s-a extins rapid, iar în prezent este vândut în peste 300 de locații din întreaga lume. În ultimii ani, designerul de lux a creat intens îmbrăcăminte pentru atletism.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top