Connect with us

newspass.ro

Lucile Randon, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la 118 ani

Lucile Randon, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la 118 ani

World

Lucile Randon, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la 118 ani

Sursa Foto: hindustantimes

Lucile Randon, cea mai în vârstă persoană din lume, a murit la 118 ani

S-a stins din viață cea mai în vârstă persoană din lume. Se numea Lucile Randon și ajunsese la vârsta de 118 ani. Randon, care a devenit călugăriță în 1944 a spus că munca și grija față de ceilalți au fost principalele motive ale longevității sale. Când s-a călugărit, Lucile Randon a luat numele de Sora Andre. Marți, 17 ianuarie 2023, cea mai în vârstă persoană din lume a murit în somn, în azilul în care stătea de mai mulți ani, scrie Aljazeera. Recunoscută de mult timp ca fiind cea mai bătrână persoană din Europa, ea a devenit cea mai bătrână din lume după moartea japonezei Kane Tanaka, la 119 ani, anul trecut.

A murit cea mai vârstnică persoană din lume

Lucile Randon s-a născut la 11 februarie 1904 și era cea mai bătrână persoană în viață din lume, potrivit clasamentului mondial al supercentenarilor realizat de Gerontology Research Group (GRG). ea a devenit cea mai bătrână din lume după moartea japonezei Kane Tanaka, la 119 ani, anul trecut. Guinness World Records i-a recunoscut oficial statutul în aprilie 2022.

Franțuzoaica s-a stins din viață marți, 17 ianuarie 2023, în azilul în care și-a petrecut ultimii ani din viață. Lucile Randon s-a născut în anul în care New York-ul și-a deschis primul metrou, iar Primul Război Mondial era la un deceniu distanță.

Iată ce a declarat purtătorul de cuvânt de la azilul de bătrâni Sainte-Catherine-Laboure din orașul Toulon, din sudul Franței:

“Există o mare tristețe, dar a fost dorința ei de a se alătura fratelui ei iubit. Pentru ea este o eliberare”, a declarat purtătorul de cuvânt David Tavella pentru agenția de presă AFP.

Lucile a crescut într-o familie protestantă,  în orașul Ales în sudul Franței, fiind singura dintre cei trei frați. O perioadă bună, ea a lucrat ca guvernantă la Paris, pentru copiii unor familii bogate. A fost o perioadă pe care a numit-o cea mai fericită din viața ei.

Secretul longevității sale

Lucile Randon a dezvăluit, într-unul dintre ultimele sale interviuri, care este secretul longevității sale. Ea a spus că munca și grija pentru ceilalți au ținut-o în formă. Deși era oarbă și se deplasa cu un scaun cu rotile, ea a avut grijă de alte persoane în vârstă, mai tinere decât ea.

“Oamenii spun că munca ucide, dar pe mine munca m-a ținut în viață. Am continuat să lucrez până la 108 ani”, spunea Lucile în luna aprilie a anului 2022.

Tot ea spunea că oamenii ar trebui să se ajute unii pe alții și să se iubească.

După moartea lui Lucile Randon, cea mai în vârstă persoană din lume este franțuzoaica Marie-Rose Tessier, care are 112 ani. Jeanne Calment, care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani în Arles, în sudul Franței, deține recordul pentru cea mai înaintată vârstă confirmată atinsă de un om.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top