Connect with us

newspass.ro

Marea Britanie: Greve feroviare de Anul Nou

Marea Britanie: Greve feroviare de Anul Nou

Business

Marea Britanie: Greve feroviare de Anul Nou

Sursa Foto: Reuters

Marea Britanie: Greve feroviare de Anul Nou

Haos în sectorul mijloacelor de transport în comun din Regatul Unit al Marii Britanii. După ce sindicaliștii au anunțat greve la cele mai mari aeroporturi din Regat, iată că și pe căile ferate vor fi probleme. Se anunță greve feroviare chiar de Anul Nou. Sindicatele militante au făcut precizări de ultimă oră pe acest subiect de mare interes pentru britanici. Nemulțumirile călătorilor cu privire la mizeria din gări se suprapun peste sincopele din mersul trenurilor în prag de An Nou. Potrivit The Sun, este anunțată o grevă majoră în data de 5 ianuarie 2023, când vor ieși în stradă mecanicii. Lucrători de la 15 companii feroviare se vor implica în acțiunea de protest de la începutul anului următor.

Greve feroviare de Anul Nou

Anul Nou începe cu stângul pentru britanicii care sunt dependenți de transportul feroviar. Pe 5 ianuarie 2023 este programată o grevă la care vor participa mecanici de la 15 companii feroviare britanice. Sunt greve ce vor avea loc imediat după cele din perioada Crăciunului, care stau să înceapă. Protestele sunt organizate de sindicatul RMT condus de Mick Lynch. Liderul sindical nu se oprește aici și a convocat acțiuni sindicale în cadrul Network Rail pe 3, 4 și 7 ianuarie 2023.

Se pare că perioada nemulțumirilor se va prelungi pentru britanici și în anul care vine. Din nefericire, spune sursa citată mai sus, greva Aslef va afecta mii de călători, inclusiv pe cei de la East Midlands Railway, Avanti și Southeastern.

“Nu vrem să intrăm în grevă, dar companiile ne-au împins în această situație. Nu le-au oferit membrilor noștri niciun ban, iar ei sunt oameni care nu au mai primit o creștere salarială din aprilie 2019”, a declarat secretarul general al Aslef, Mick Whelan.

Reprezentantul mecanicilor de locomotivă spune că toată lumea se așteaptă ca aceștia să accepte o reducere a salariului, ceea ce ar însemna să muncească la fel de mult pentru mai puțini bani.

În Marea Britanie inflația a depășit 14 procente. Secretarul general al Sindicatului britanic Aslef spune că marile companii feroviare dau vina pe Guvern, în timp ce Guvernul îi trimite să negocieze cu sindicatul.

“Suntem bucuroși să negociem, nu refuzăm niciodată, dar aceste companii nu ne-au oferit nimic, iar asta este inacceptabil”, a mai spus Mick Whlean.

Vot majoritar pentru intrarea în grevă feroviară din 5 ianuarie 2023

Sindicatul Astfel și-a stabilit membrii pentru următorul mandat de șase luni și se pare că aceștia au votat, cu o majoritate covârșitoare, intrarea în grevă. Astfel spus, pe 5 ianuarie va fi grevă feroviară în Marea Britanie. Totodată sunt posibile acțiuni sindicale în cadrul Network Rail pe 3, 4 și 7 ianuarie 2023. Reamintim faptul că în perioada 23-28 decembrie 2022 sunt anunțate greve pe cele mai mari aeroporturi din Marea Britanie. Este vorba despre Heathrow, Manchester, Gatwick, Cardiff, Glasgow și Birmingham. Se vor alătura protestelor și cei de la Portul Newhaven din East Sussex, precum și salariații agenției de autostrăzi. Se anunță perturbări majore în activitatea marilor aeroporturi din UK în cea mai aglomerată perioadă din an, marcată de sărbătoarea Crăciunului și de întâmpinarea Anului Nou.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top