Connect with us

newspass.ro

Marea Britanie: scanere 3D pe marile aeroporturi. Se schimbă regulile la controlul de securitate

Marea Britanie: se schimbă regulile pe marile aeroporturi, după investiția în scanere de securitate 3D

Business

Marea Britanie: scanere 3D pe marile aeroporturi. Se schimbă regulile la controlul de securitate

Sursa Foto: UK DailyNews

Marea Britanie: scanere 3D pe marile aeroporturi. Se schimbă regulile la controlul de securitate

Se schimbă regulile pe marile aeroporturi din Marea Britanie, după ce au fost introduse noile scanere 3D. Vești bune pentru călătorii care vor tranzita Regatul Unit. Restricțiile privind lichidele și laptopurile din bagajul de mână ar putea fi eliminate de la jumătatea anului 2024 la toate aeroporturile din Regatul Unit. Potrivit unui raport prezentat de The Times, aeroporturile plănuiesc să renunțe la interdicția privind lichidele de peste 100 ml. Cei care vor călători prin aeroporturile britanice vor putea transporta băuturi, farduri și lichide în bagajul de mână, indiferent de dimensiunea recipientului.

Aeroporturile din Marea Britanie plănuiesc să renunțe la regulile privind lichidele în bagajul de mână

Datorită noii tehnologii cu scanere de securitate 3D, pasagerii vor putea păstra totul în bagaje, și nu li se va mai cere să scoată laptopurile și să renunțe la lichidele de peste 100 ml. Pentru prima dată în ultimii 16 ani, controlul bagajului de cală va fi diferit, fără restricțiile arhicunoscute.

Concret, bagajele vor trece prin scanere CT speciale care permit securității aeroportului să inspecteze bagajele printr-o imagine 3D. Noua tehnologie va permite relaxarea regulilor, potrivit sursei citate.

În lunile de vară, mai ales, la controlul bagajelor se formează cozi imense care ar putea fi date uitării prin intermediul noilor tehnologii implementate în aeroporturile britanice.

În prezent se fac teste pe aeroportul Heathrow, iar oficialii anunță că scanerele vor fi operaționale pe cele mai mari aeroporturi din Marea Britanie până la jumătatea anului 2024.

”Am început extinderea zonei de securitate la terminalul 3, ce are mai multe scanere CT. Avem ca termen limită jumătatea lui 2024 de la Ministerul Transporturilor”, a declarat directorul executiv al aeroportului Heathrow, John Holland-Kaye.

Cu noile scanere, pasagerii nu vor mai fi nevoiți să pună recipientele cu lichide într-o pungă de plastic transparentă. Oficialii aeroporturilor din Marea Britanie au precizat că până la intrarea în vigoare a acestor modificări, toți cei care iau un zbor din Marea Britanie trebuie să respecte normele actuale privind lichidele.

Se renunță la restricțiile introduse în 2006

Restricțiile privind dimensiunea lichidelor pe aeroporturile din Marea Britanie au fost introduse în 2006 după ce la Heathrow a fost dejucat un atac terorist cu explozibili lichizi. Testele pentru această tehnologie cu scanere 3D au început în 2019 pe cel mai mare aeroport din Marea Britanie și se desfășoară în prezent la Gatwick și Birmingham.

Restricțiile privind bagajele de mână vor rămâne în vigoare până la noi decizii, inclusiv interzicerea obiectelor ascuțite și a brichetelor.

Ministerul Transporturilor britanic stabilise ca dată oficială dotarea tuturor aeroporturilor cu scanere – 1 decembrie 2022, însă termenul nu a fost respectat din cauza pandemiei de coronavirus.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top