Connect with us

newspass.ro

Marea Britanie: Sunt anunțate greve ale lucrătorilor de pe Ambulanță

Marea Britanie: Sunt anunțate greve ale lucrătorilor de pe Ambulanță

Business

Marea Britanie: Sunt anunțate greve ale lucrătorilor de pe Ambulanță

Sursa Foto: Abc News

Marea Britanie: Sunt anunțate greve ale lucrătorilor de pe Ambulanță

Sfârșitul anului 2022 și începutul anului 2023 este marcat de o serie de greve majore în Regatul Unit al Marii Britanii. Sunt anunțate proteste în mai multe sectoare de activitate, începând cu transporturile. Mai nou, lucrătorii de pe Ambulanță au anunțat că vor organiza greve de amploare la începutul lunii ianuarie, din cauza salariilor mici și a lipsei de personal, scrie The Sun. Sindicaliștii de la Unison au dezvăluit datele la care sunt programate proteste. Este vorba despre 11 și 23 ianuarie 2023. Grevele au loc într-o perioadă marcată de tot mai multe îmbolnăviri cu gripă care determină solicitări record la numărul unic de urgență.

Ambulanțele din Marea Britanie intră în grevă

Potrivit datelor oficiale din ultima săptămână, unul din patru englezi a așteptat mai mult de o oră pentru a fi preluat de ambulanță și dus la spital, în contextul protestelor din ultima perioadă. Au fost organizate greve pe 15, 20 și 21 decembrie, în contextul valului de îmbolnăviri de gripă care a determinat un număr record de solicitări la Ambulanță. O nouă grevă este programată pentru data de 28 decembrie, scrie The Sun, iar noul an vine, de asemenea, cu proteste.

Zeci de mii de angajați de la Serviciul de Ambulanță au ieșit în stradă în cadrul celei mai mari greve 999 din ultimii 30 de ani. Totul a plecat de la nemulțumirile lucrătorilor din acest sector cu privire la salarii și la condițiile de muncă.

Membrii sindicatului Unison din cinci servicii de Ambulanță din Anglia vor organiza alte două greve pe 11 și 23 ianuarie 2023. În același timp, sindicatul Unite a anunțat că membrii săi din Serviciul de Ambulanță din Țara Galilor sunt pro grevă și că 1000 de lucrători își vor opri activitatea la date ce vor fi anunțate în noul an.

Majoritatea trusturilor de ambulanță din Anglia au raportat incidente în această săptămână marcată de proteste. Pe fondul grevei, familiile pacienților au fost nevoită să se deplaseze cu propriile mașini la spital, ceea ce a dus la incidente în trafic.

Sindicatele s-au angajat să răspundă la apelurile care pun viața în pericol, dar ambulanțele nu au fost trimise automat la persoanele care au suferit atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale, iar mulți pacienți au fost sfătuiți să ia un taxi până la spital. Din acest motiv, scrie sursa citată, au fost voci care au susținut că sindicatul a avut intenția de a face rău pacienților.

Ministrul Sănătății revoltat de greva ambulanțierilor

Oficialii de la Ministerul Sănătății s-au arătat revoltați de greva ambulanțierilor. S-a stârnit, astfel, o dispută cu privire la cine se va face vinovat în cazul în care vor murit pacienți.

Din nefericire, lucrătorii de la serviciul de ambulanță nu sunt singurii care organizează greve în această perioadă. Vineri, 23 decembrie a intrat în grevă personalul de la Poliția de Frontieră. Lor li se vor alătura angajații de la aeroporturile din Highlands și Islands, plus cei de la autostrăzile naționale din Londra și din zona de sud-est.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top