Connect with us

newspass.ro

Meta lansează un serviciu plătit de verificare al profilelor și paginilor Facebook. Bifa albastră obținută contra cost

Facebook și Instagram oferă bifa albastră și profilul verificat contra cost

Business

Meta lansează un serviciu plătit de verificare al profilelor și paginilor Facebook. Bifa albastră obținută contra cost

Meta lansează un serviciu plătit de verificare al profilelor și paginilor Facebook. Bifa albastră obținută contra cost

Bifa albastră pentru profil dar și pagina de Facebook și Instagram ar putea fi obținută mai ușor în viitor. Meta testează un serviciu plătit de verificare al profilelor și paginilor în câteva țări. Anunțul a fost făcut duminică de Mark Zuckerberg într-o postare pe Instagram, scrie theguardian.com.

Bifa albastră pentru profil sau pagina de Facebook / Instagram poate fi obținută contra cost

Meta testează un serviciu de abonament pentru a verifica paginile și profilele de Facebook. Prețul pentru obținerea bifei albastre este de 11,99 dolari, dacă verificarea se face pe web (direct pe site) și 14,99 dolari dacă verificarea se face pe aplicația pentru IOS.

Serviciul de verificare plătit este testat săptămâna aceasta în Australia și Noua Zeelandă și în curând va fi disponibil și în alte țări.

Meta spune că acest lucru va aduce un plus de siguranță și transparență pe cele două rețele de socializare. Verificarea contului pe Facebook sau instagram și obținerea bifei albastre poate fi făcută doar dacă persoana care cere acest lucru furnizează un document legal de indentitate emis de autorități.

Ce înseamnă bifa albastră și cum poți obține un profil sau pagină de Facebook sau Instagram verificată?

Verificarea paginilor și profilurilor de Facebook / Instagram este disponibilă de ani buni pe cele două rețele de utilizare. Până în prezent serviciul de verificare era gratuit și destinat celebrităților sau companiilor importante. De asemenea verificările și bifele albastre erau oferite și autorităților și instituțiilor locale din toate țările.

Serviciul de verificare și obținerea pașilor pentru a primi bifa albastră era disponibil celebrităților care completau formularul de verificare și pe lângă actul de indentitate furnizau și dovezi care să ateste că profilul persoanei sau al paginii este unul celebru.

Dovezile ce puteau fi furnizate pentru obținerea bifei albastre pe Facebook și Instagram puteau fi printscreen-uri cu apariții în media care atestau ca persoana care le solicită este o vedetă. De asemenea era important și numărul de umăritori.

În cazul instituțiilor, autorităților sau companiilor se cereau și documente care să ateste că indentitatea există și dovezi că aceasta este una importantă și de renume. În acest caz verificarea pe Facebook și Instagram oferea utilizatorilor informația că respectiva entitate este una oficială și combătea paginile și profilurile care nu aveau bifa albastră și se făcea distingerea din cele false si cele oficiale.

Serviciul de verificare plătit disponibil și la Twitter sau Youtube

Serviciul de verificare al profilurilor sub formă de abonament este deja disponibil și la Twitter sau Youtube. Cel oferit de Facebook este similar cu cel de la Twitter.

În decembrie Twitter a relansat serviciul de verificare și obținere a bifei albastre contra cost după ce s-a confruntat cu o serie de conturi false care au fost verificate.

Comapania care este acum deținută de Elon Musk, a anunțat că va oferi autentificarea în doi factori doar abonaților Twitter Blue.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top