Connect with us

newspass.ro

Mexic: zeci de milioane de oameni participă la pelerinajul Fecioarei din Guadalupe

Mexic: zeci de milioane de oameni participă la pelerinajul Fecioarei din Guadalupe

World

Mexic: zeci de milioane de oameni participă la pelerinajul Fecioarei din Guadalupe

Sursa Foto: nationalshrine

Mexic: zeci de milioane de oameni participă la pelerinajul Fecioarei din Guadalupe

Luni, 12 decembrie 2022, a început pelerinajul la templul Fecioarei din Guadalupe, Mexic. În doar 24 de ore, cinci milioane de credincioși au trecut prin bazilica Fecioarei de Guadalupe, considerată patroana țării. Pelerinajul se desfășoară în cadrul unei sărbători dedicate Fecioarei. Pe străzile din capitala Mexicului freamătul a început încă din weekend. Toată lumea își dorește să ajungă la templu pentru a se ruga. Este o sărbătoare foarte mare în Mexic și un pelerinaj care atrage, anual, zeci de milioane de oameni. Potrivit France 24, care se desfășoară anual, a fost suspendat în 2020 și reluat în 2021 cu o serie de restricții. Anul acesta, evenimentul se desfășoară fără restricții.

Pelerinaj la templul Fecioarei din Guadalupe

Potrivit autorităților locale, în doar 24 de ore, cinci milioane de credincioși au ajuns la templul Fecioarei din Guadalupe. Este vorba despre credincioși de peste tot din Mexic, precum și din alte țări ale Americii Latine. Oamenii au așteptat ore în șir, unii au dormit sub cerul liber, pentru a ajunge în fața sfintei. Pelerinajul de anul acesta a fost salutat de către președintele american, Joe Biden. Evenimentul a coincis cu cea de-a 200-a aniversare a stabiliri relațiilor diplomatice dintre SUA și Mexic.

“Acest bicentenar este cu atât mai important cu cât cade în ziua de sărbătoare a Fecioarei noastre de Guadalupe – o sărbătoare cu o profundă semnificație religioasă și culturală pentru milioane de mexicani și mexicano-americani”, a declarat președintele Mexicului, potrivit AFP.

Sursa foto: catholicjourney

În Mexic, tradiția spune că imaginea Fecioarei Maria, a Morenei sau a Madonei, cum i se mai spune, i-a apărut unui indigen pe nume Juan Diego. Se crede că această minune s-a întâmplat în 1531.

Mesajul Papei de Vatican, de sărbătoarea Sfintei Fecioare de Guadalupe

Cu ocazia sărbătorii naționale din Mexic, Papa Francisc a transmis un mesaj, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în bazilica San Pietro. Luni, 12 decembrie, Biserica catolică a celebrat comemorarea liturgică a Fericitei Fecioare Maria de Guadalupe, patroana cerească a Americii și Filipinelor.

Mexic: zeci de milioane de oameni participă la pelerinajul Fecioarei din Guadalupe

Sursa Foto: Wikipedia

În cadrul liturghiei, Papa Francisc a transmis că Sfânta Fecioară de Guadalupe ne cheamă la fraternitate, la renunțarea la egoism și indiferență.

“Dumnezeul nostru călăuzește istoria omenirii în orice moment, nimic nu rămâne în afara puterii sale, care este bunătate și iubire providențială. El se face prezent printr-un gest, un eveniment sau o persoană. El nu încetează să privească spre lumea noastră, nevoiașă, rănită și neliniștită, pentru a o ajuta cu compasiunea și milostivirea sa. Modul său de a interveni, de a se manifesta, ne surprinde întotdeauna și ne umple de bucurie. Ne uimește și o face în stilul său caracteristic.”, a transmis Papa Francisc.

Mexic este cea mai nordică țară hispanică din America Latină și cea mai populată țară vorbitoare de Limba spaniolă din lume. Sanctuarul Fecioarei de Guadalupe este un altar național al bisericii catolice situat pe dealul Tepeyac din Mexic.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top