Connect with us

newspass.ro

Microsoft: Investiție majoră în OpenAI, creatorul ChatGPT

Microsoft: Investiție majoră în OpenAI, creatorul ChatGPT

Business

Microsoft: Investiție majoră în OpenAI, creatorul ChatGPT

Sursa Foto: WorldSpies

Microsoft: Investiție majoră în OpenAI, creatorul ChatGPT

Cea mai mare companie producătoare de software din lume intenționează să facă o investiție majoră în OpenAI. Este vorba despre creatorul instrumentului de inteligență artificială ChatGPT, după cum anunță un raport al Semafor. Vestea subliniază interesul în creștere pentru compania de inteligență artificială al cărei chatbot a uimit amatorii și experții din industrie, scrie ANEWS. Se remarcă în deosebi prin abilitatea sa de a depana coduri și de a răspunde la întrebări în timp ce imită vorbirea umană. Suma ce urmează a fi investită este de 10 miliarde de dolari.

Microsoft plănuiește să investească în OpenAI

Microsoft Corp este în discuții cu privire la o investiție de 10 miliarde de dolari în OpenAI, ca parte a unei finanțări care va evalua firma la 29 miliarde de dolari. Finanțarea ar putea include, de asemenea, alți investitori, iar deocamdată nu se știe când va fi realizată. Rapoartele inițiale indicau că planul era de a încheia tranzacția până la finalul anului 2022, ceea ce nu s-a întâmplat.

Reuters a solicitat informații de la Microsoft care, însă, a refuzat să comenteze acest subiect. Nici OpenAI nu a dat curs solicitărilor din partea presei.

În 2022, Microsoft a dezvăluit planurile sale de a integra software-ul de generare de imagini de la OpenAI în motorul său de căutare Bing.

Un raport recent al publicației Information a afirmat că planuri similare sunt în curs de desfășurare pentru ChatGPT, în timp ce Microsoft încearcă să ia fața liderului de piață Google Search.

Investiție de un miliard de dolari în OpenAI, 2019

În 2019, gigantul software a investit un miliard de dolari în OpenAI, fondată de Elon Musk și Sam Altman.

Microsoft va primi o cotă de 75% din profiturile OpenAI până când își va recupera banii din investiție. Ulterior compania producătoare de software va prelua o participație de 49% din OpenAI.

Compania aflată sub umbrela Microsoft percepe de la dezvoltatorii care își licențiază tehnologia aproximativ un penny pentru a genera 20.000 de cuvinte și aproximativ 2 cenți pentru a crea o imagine pornind de la un mesaj scris.

Potrivit unui raport al Wall Street Journal, OpenAI se află în discuții pentru a vinde acțiunile existente la o evaluare de aproximativ 29 miliarde de dolari.

Asta s-ar putea întâmpla în cadrul unei oferte publice de cumpărare care ar atrage investiții de cel puțin 300 de milioane de dolari.

Cele mai cunoscute produse software ale Microsoft sunt linia de sisteme de operare Windows, suita Microsoft Office și browserele web Internet Explorer și Edge.

Microsoft este una dintre cele cinci mari companii americane din domeniul tehnologiei informației, alături de Alphabet (Google), Amazon, Apple și Meta (Facebook).

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top