Connect with us

newspass.ro

Microsoft renunță la 10.000 de angajați. Compania începe concedierile

Microsoft renunță la 10.000 de angajați. Compania începe concedierile

Business

Microsoft renunță la 10.000 de angajați. Compania începe concedierile

Sursa Foto: CNBC

Microsoft renunță la 10.000 de angajați. Compania începe concedierile

Concedieri în lanț în rândul companiilor de tehnologie din SUA. Microsoft a anunțat că va renunța la 10.000 de angajați, ca parte a unor măsuri mai ample de reducere a costurilor. Anunțul a fost făcut miercuri, 18 ianuarie, printr-un document oficial al companiei. Cu alte cuvinte, Microsoft intră în linia companiilor de tehnologie care își reduce personalul din cauza incertitudinii economice. Tot mai multe companii mari se pregătesc pentru recesiune. În cazul Microsoft, reducerile de personal reprezintă mai puțin de 5% din forța de muncă a companiei, scrie CNN.

Microsoft concediază 10.000 de angajați

Microsoft plănuiește să concedieze 10.000 de angajați ca parte a unor măsuri mai ample de reducere a costurilor. Aceștia vor părăsi compania până la finalul celui de-al treilea trimestru fiscal al anului 2023, care se încheie în martie. Directorul general al Microsoft i-a înștiințat pe salariați printr-o notă adresată miercuri.

Anterior, în cadrul Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, Elveția, acesta a declarat că firma nu este imună la schimbările economice existente.

“Nimeni nu poate sfida gravitația, iar în acest caz gravitație este creșterea economică ajustată la inflație(…) Trăim vremuri de schimbări semnificative”, a declarat Satya Nadella.

Oficialul a pomenit și despre schimbarea cererii pentru serviciile digitale după pandemie, precum și despre temerile legate de recesiunea iminentă.

“Am văzut cum clienții și-au accelerat cheltuielile digitale în timpul pandemiei, iar acum vedem cum le optimizează pentru a face mai mult cu mai puțin”, a mai spus directorul Microsoft.

La 30 iunie 2022, Microsoft avea aproximativ 221.000 de angajați cu normă întreagă, la nivel global. Dintre aceștia, aproximativ 122.000 se aflau în Statele Unite ale Americii.

“Aceste decizii sunt dificile, dar necesare”

Directorul general al Microsoft anunță cu părere de rău concedierile și spune că sunt decizii dificile, dar necesare. Potrivit spuselor sale, reducerile de personal reprezintă mai puțin de 5% din totalul forței de muncă a Microsoft.

Din nefericire, nu este singura mare companie din domeniul tehnologiei care recurge la concedieri. Condițiile economice sunt din ce în ce mai grele, inflația apasă asupra cheltuielilor de consum, iar creșterea ratelor dobânzilor comprimă finanțarea.

În același timp a scăzut cererea masivă de servicii digitale din timpul pandemiei, iar oamenii au revenit la viața lor offline.

Companiile iau măsuri pentru a trece cu bine de această situație dificilă. Cele care nu au efectuat concedieri, i-au chemat la birou pe angajații care lucrau de la distanță. Este vorba despre Apple, Disney și Starbucks.

Salariații au fost solicitați să revină la birou pentru cel puțin trei zile pe săptămână.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top