Connect with us

newspass.ro

Mister elucidat după 50 de ani. Care a fost cauza morții lui Bruce Lee

Mister elucidat după 50 de ani. Care a fost cauza morții lui Bruce Lee

Media

Mister elucidat după 50 de ani. Care a fost cauza morții lui Bruce Lee

Sursa Foto: The Cinematheque

Mister elucidat după 50 de ani. Care a fost cauza morții lui Bruce Lee

După 50 de ani, misterul morții actorului Bruce Lee a fost elucidat. Bruce Lee a fost un actor chinez-american, instructor de arte marțiale, filosof, regizor, producător și scenarist. El este considerat unul dintre cei mai influenți artiști de arte marțiale din secolul 20. Cunoscut mai ales pentru rolurile sale din Marele șef, Pumnul de fier și Calea dragonului, actorul a murit fulgerător la vârsta de 32 de ani. Potrivit Daily Mail, după 50 de ani de la moartea lui, s-a aflat care a fost, de fapt, cauza decesului.

Care a fost cauza decesului actorului Bruce Lee

Bruce Lee s-a stins din viață la data de 20 iulie 1973. Avea 32 de ani, iar moartea sa a survenit fulgerător, după ce anterior avusese convulsii și dureri de cap. La acea vreme s-au făcut numeroase speculații cu privire la cauzele decesului. S-a vorbit despre faptul că ar fi fost ucis, că ar fi avut o iubită geloasă, sau că a murit după ce a făcut insolație. Cauza oficială a morții era o inflamație a creierului cauzată de un analgezic.

Acum, la 50 de ani distanță de la moartea lui Bruce Lee, au fost reanalizate toate probleme și cercetătorii au constatat că actorul a făcut hiponatremie.

Hiponatremia este afecțiunea care apare atunci când nivelul de sodiu din sânge este extrem de scăzut, fapt ce determină creșterea nivelului de apă din organism, iar asta determină inflamarea celulelor. Dezechilibrul face ca celulele din organism să se umfle, inclusiv cele din creier.

„Cu alte cuvinte, putem spune că incapacitatea rinichilor de a elimina excesul de apă l-a ucis pe Bruce Lee”, a scris echipa de experți în publicația de specialitate Clinical Kidney Journal.

Potrivit studiului, Bruce Lee avea mai mulți factori de risc pentru hiponatremie, inclusiv faptul că bea cantități mari de apă. Actorul folosea canabis, care crește setea, precum și alți factori care scad capacitatea rinichilor.

Sursa citată relatează că în perioada de dinaintea morții sale, actorul a ținut o dietă pe bază de lichide. Acesta consuma doar suc de morcov și de mere.

Bruce Lee a murit la 32 de ani

Problemele de sănătate ale actorului au început să apară cu două luni înainte de a murit. În luna mai  1973, actorul s-a prăbușit în timpul unei sesiuni de editări a dialogului filmului Enter the dragon. Avea convulsii și dureri de cap, motiv pentru care a fost transportat de urgență la spital. Acolo a primit diagnosticul de edem cerebral și i-a fost administrat un medicament menit să reducă inflamația.

În ziua în care a murit, vineri, 20 iulie 1973, Bruce Lee a luat masa cu un alt actor cu care intenționa să facă un film, iar mai apoi s-a întâlnit cu producătorul Raymond Chow pentru a lucra la scenariul filmului Game of Death. Cei doi au mers apoi la colega lor, actrița Ting Pei. Mai spre seară, Bruce Lee s-a plâns  de dureri de cap, iar aceasta i-a administrat analgezicul Equagesic. Bruce Lee s-a retras în cameră pentru a se odihni, stabilind cu ceilalți că se vor întâlni la cină. Când el nu a mai apărut, cei doi s-au îngrijorat, au mers la apartament și l-au găsit inconștient. În zadar au fost eforturile medicilor de a-l resuscita.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top