Connect with us

newspass.ro

Nepal: Cel mai grav accident aviatic din ultimii 30 de ani

Nepal: Cel mai grav accident aviatic din ultimii 30 de ani

World

Nepal: Cel mai grav accident aviatic din ultimii 30 de ani

Sursa Foto: USA Today

Nepal: Cel mai grav accident aviatic din ultimii 30 de ani

În Nepal s-a produs cel mai grav accident aviatic din ultimii 30 de ani. Cel puțin 68 de oameni și-au pierdut viața, iar caută în continuare posibile victime. Aeronava s-a prăbușit în apropiere de orașul Pokhara, în centrul Nepalului, după cum a anunțat un oficial guvernamental. Este cel mai sângeros accident aviatic din ultimii 30 de ani. În momentul prăbușirii, la bord se aflau 72 de persoane, între care 68 de pasageri și patru membri ai echipajului. Avionul ATR 72 era operat de compania nepaleză Yeti Airlines, potrivit CNN.

Un avion cu 72 de pasageri s-a prăbușit în Nepal

Cel puțin 68 de oameni au murit într-un accident aviatic devastator petrecut în Nepal. Potrivit autorităților, este cel mai grav accident din ultimii 30 de ani. Incidentul tragic a avut loc duminică, 15 ianuarie. Aeronava, cu 72 de oameni la bord, între care 4 membri ai echipajului, era operată de compania nepaleză Yeti Airlines. Purtătorul de cuvânt al companiei aeriene a transmis că la bord se aflau 25 de femei, 37 de bărbați, trei copii și trei sugari.

Armata a fost solicitată să intervină pentru căutarea victimelor dintre fiarele aeronavei. Eforturile de căutare au fost întrerupte după lăsarea întunericului, dar continuă luni, 16 ianuarie 2022.

Avionul zbura din capitala Kathmandu spre Pokhara, al doilea cel mai populat oraș al țării și o poartă de acces spre Himalaya, a relatat presa de stat The Rising Nepal. Pokahara este situat la aproximativ 129 de kilometri vest de Kathmandu.

Autoritatea aviației civile a precizat că 53 dintre pasageri și toți cei patru membri ai echipajului erau nepalezi. De asemenea, în avion se aflau 15 cetățeni străini: cinci indieni, patru ruși și doi coreeni. Restul erau cetățeni din Australia, Argentina, Franța și Irlanda.

Ultima dată avionul a intrat în contact cu aeroportul din Pokhara în jurul orei locale 10.50, la aproximativ 18 minute după decolare. La scurt timp după aeronava s-a prăbușit în defileul râului Seti din apropiere. Momentele dinaintea prăbușirii au fost surprinse cu telefonul de către cineva care locuiește în zonă. Video-ul, care pare a fi fost realizat de pe acoperișul unei case din Pokhara, arată avionul zburând la joasă înălțime deasupra unei zone populate. La un moment dat, se rostogolește pe o parte, după care nu mai este vizibil. La finalul filmării se aude o explozie puternică.

Al treilea cel mai grav accident in istoria Nepalului

Incidentul de duminică a fost al treilea cel mai mortal accident din istoria națiunii himalayene, potrivit datelor de la Aviation Safety Network. Singurele incidente în care au fost ucise mai multe persoane au avut loc în iulie și septembrie 1992. Acele accidente au implicat avioane operate de Thai Airways și Pakistan International Airlines și s-au soldat cu 113 și, respectiv, 167 de morți.

A fost formată o comisie din cinci membri care investighează cauzele producerii acestei tragedii. Pilotul avea peste 20 de ani de experiență și făcuse această cursă de sute de ori. Zborul era de doar jumătate de oră și nimeni nu a prevestit ce avea să se întâmple.

Nepal, țară din Himalaya unde se află 8 dintre cei mai înalți 14 munți din lume, are un record de accidente aviatice. Vremea se poate schimba brusc, iar pistele de aterizare sunt amplasate în zone muntoase greu accesibile.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top