Nestle SA a lansat varianta vegană de foie gras
Nestle SA a lansat varianta de foie gras pentru vegani. Această delicatesă tradițională este intens contestată de activiștii pentru protecția animalelor, producția sa fiind interzisă în mai multe țări. Pe fondul grijii tot mai mari pentru bunăstarea animalelor, Nestle propune o variantă alternativă la celebrul preparat din ficat de gâscă. Potrivit Express.co, în primă fază, produsul va fi disponibil în Elveția, iar mai apoi în Spania. Foie gras este un preparat de lux făcut din ficat de rață sau de gâscă, o specialitate culinară intens contestată.
A apărut foie gras pentru vegani
Varianta vegană a celebrului preparat foie gras, iubit și contestat deopotrivă, are la bază unt de shea și floarea soarelui și este rafinat cu pastă miso, ulei de trufe și coriandru. Produsul se numește Voie gras și este dedicat celor care susțin protecția animalelor. Începând cu data de 28 noiembrie, varianta vegană a foie gras va fi disponibilă într-o selecție limitată de magazine din Elveția și Spania.

Sursa Foto: Bloomberg
Foie gras pentru vegani se vinde la prețul de 8,43 dolari – un borcan de 180 de grame. Nestle susține că această variantă este mai sănătoasă și mai accesibilă ca preț decât cea tradițională.
Potrivit sursei citate, după Franța, Spania este cel mai mare cumpărător de foie gras- varianta originală, din lume. Producția a fost interzisă în mai multe state, precum Elveția și Marea Britanie. Anual, Elveția importă importă aproximativ 200 de tone de foie gras din Franța, notează Switzerland Times.
În ultimii ani s-a constatat o scădere a vânzărilor de foie gras. Se pare că Nestle câștigă anual aproximativ 175 de milioane de lire sterline din vânzările de produse de substituție a cărnii și a peștelui.
Producția de foie gras interzisă în mai multe țări
Foie gras este un preparat considerat de lux, din ficat de rață sau de gâscă. Această specialitate culinară a stârnit un val de reacții negative din partea activiștilor pentru protecția animalelor. Foie gras se face din ficat gras ce rezultă din creșterea și îngrășarea păsărilor prin hrănire forțată. Preparatul face parte din patrimoniul cultural și gastronomic protejat în Franța.
De-a lungul timpului, în mai multe state din lume au fost organizate proteste împotriva producției de foie gras. Activiștii au luat la rând restaurantele care au în meniu acest preparat. În Marea Britanie și Elveția producția de foie gras este interzisă. Regele Charles al III-lea a interzis servirea acestui preparat în toate reședințele regale. După Brexit, Marea Britanie a propus, de asemenea, interzicerea importului.
