Connect with us

newspass.ro

Novak Djokovic s-a întors în Australia la aproape un an de la anularea vizei

Novak Djokovic s-a întors în Australia la aproape un an de la anularea vizei

Media

Novak Djokovic s-a întors în Australia la aproape un an de la anularea vizei

Sursa Foto: The Sun

Novak Djokovic s-a întors în Australia la aproape un an de la anularea vizei

Novak Djokovic s-a întors în Australia la aproape un an de când i-a fost anulată viza și a fost deportat. Un purtător de cuvânt al Tennis Australia a confirmat că marele sportiv a aterizat marți, 27 decembrie, în Adelaide și urmează să joace la Adelaide International începând de duminică. Novak a fost expulzat din Australia în luna ianuarie a acestui an, după ce fostul ministru al imigrației, Alex Hawke, a considerat că sportivul reprezintă un risc pentru sănătatea și ordinea publică, potrivit CNN. Decizia a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus și a deciziei tenismenului de a nu se vaccina împotriva virusului Sras Cov 2.

Novak Djokovic s-a întors în Australia

Marele tenismen a revenit în Australia după aproape un an de la scandalul cu deportarea. El a fost expulzat la începutul anului, fiind considerat un risc pentru ordinea și sănătatea publică. Novak Djokovic și-a exprimat atunci opoziția față de campania de vaccinare anti-coronavirus și a refuzat să se imunizeze. Inițial, decizia ministrului Alex Hawke de a-l expulza a însemnat că sportivul nu va mai putea intra în țară timp de trei ani.

În urmă cu o lună, însă, oficialii australieni au anunțat că interdicția în cazul marelui sportiv va fi anulată. Așa se face că marți, 27 decembrie, Novak Djokovic a revenit în Australia, mai exact la Adelaide.

Campionul va deschide sezonul de tenis din 2023 săptămâna viitoare la Adelaide, în cadrul turneului Adelaide International 1. Anterior, directorul general al Tennis Australia, Craig Tiley, a anunțat că îi urează lui Djokovic bun venit înapoi în Australia.

“Am mare încredere în publicul australian. Cred că avem un public sportiv foarte bine educat, în special pe cel interesat de tenis. Am încredere că fanii vor reacționa conform așteptărilor noastre și că vor arăta că au respect”, a declarat Craig Tiley.

Djokovic a câștigat nouă titluri de simplu masculin la Australian Open, mai mult decât oricine altcineva în istorie. În prezent este numărul 5 mondial în clasamentul ATP. El a fost numărul 1 mondial pentru un record de 373 de săptămâni în total și a încheiat anul ATP ca numărul 1 de șapte ori ceea ce reprezintă un record.

Guvernul australian a revocat viza lui Djokovik

Guvernul australian a revocat viza lui Djokovic la scurt timp după sosirea sa la Melbourne, pe 5 ianuarie 2022, deoarece nu era vaccinat împotriva virusului Sars Cov 2.

La acea vreme sportivul a declarat că a crezut că poate intra în țară dintr-un motiv foarte bun. Două comisii independente asociate cu Tennis Australia și guvernul statului Victorian i-au acordat o scutire pe motiv că fusese infectat cu virusul cu câteva săptămâni înainte de sosirea în Australia.

Sportivul a fost expulzat din Australia, având interdicția de a intra pe teritoriul acestui stat timp de trei ani. Ulterior un judecător a decis că ofițerii de frontieră au fost nerezonabili atunci când au anulat viza sportivului și au ordonat eliberarea lui dintr-un centru de detenție pentru imigranți.

Poziția jucătorului de tenis față de vaccinarea împotriva coronavirusului i-a restricționat participarea la câteva turnee. Amintim faptul că în luna iulie a acestui an, Djokovic a câștigat al 21-lea său turneu de titlu de Grand Slam, după ce l-a învins pe Nick Kyrgios în finala de la Wimbledon.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top