Connect with us

newspass.ro

Oameni înghețați în case și mașini în urma “cilonului-bombă” din SUA

Oameni înghețați în case și mașini în urma "cilonului-bombă" din SUA

World

Oameni înghețați în case și mașini în urma “cilonului-bombă” din SUA

Sursa Foto: CNN

Oameni înghețați în case și mașini în urma “cilonului-bombă” din SUA

Fenomenul meteorologic extrem anunțat de specialiști, ciclonul-bombă, a făcut prăpăd în Statele Unite ale Americii. Ninsorile abundente și rafalele de vânt au pus bazele cele mai devastatoare furtuni din istorie, după cum au declarat autoritățile. 50 de oameni și-au pierdut viața într-un mod cumplit, înghețați de frig în mașini și în propriile locuințe. Potrivit BBC, gerul arctic extrem de puternic continuă să lovească SUA și Canada. Până acum cea mai afectată zonă a fost Buffalo, din statul New York. În Canada, patru persoane și-au pierdut viața după ce un microbuz a derapat pe șoseaua înghețată și s-a răsturnat. Tragedia s-a petrecut în apropiere de orașul Merritt, în provincia vestică British Columbia.

Oameni înghețați în case și mașini

Ciclonul-bombă din SUA a curmat mai multe vieți în ultimele zile. 50 de oameni au murit, înghețați de vii în propriile mașini sau case. Amploarea furtunii de iarnă a fost fără precedent, întinzându-se din Canada până la Rio Grande, în sud. Meteorologii spun că furtuna se va mai atenua în următoarele zile, dar îi sfătuiesc pe oameni să evite călătoriile care nu reprezintă urgențe.

Sursa Foto: NPR

Cel mai afectat este orașul Buffalo unde grosimea stratului de zăpadă depășește 1 metru și jumătate. 12 decese au fost confirmate în comitatul Erie. Au fost găsiți oameni decedați în mașinile lor sau în zăpadă.

Guvernatorul statului New York a declarat că aceasta va rămâne în istorie ca fiind cea mai devastatoare furtună din Buffalo.

“Este ca și cum am merge într-o zonă de război. E șocant ce găsim în mașinile de pe marginea drumurilor. Ne confruntăm în continuare cu o situație foarte periculoasă care pune viața în pericol. Oricine se află în zonă ar trebui să rămână în casă”, a declarat Kathy Hochul.

Din cauza nămeților, ambulanțele întâmpină dificultăți în a ajunge la solicitări. Până și mașinile de pompieri au nevoie de asistență pentru a înainta prin nămeți.

Sursa Foto: Al Jazeera

Trupele Gărzii Naționale au fost mobilizate pentru a ajuta la căutarea și salvarea victimelor ciclonului de zăpadă. Peste 500 de oameni au fost salvați de la o moarte sigură, iar căutările continuă.

200.000 de oameni au rămas fără energie electrică

Potrivit datelor oficiale prezentate de BBC, aproximativ 200.000 de americani au rămas fără energie electrică în urma căderilor de zăpadă însoțite de vântul puternic. Mii de zboruri au fost anulate, împiedicând oamenii să ajungă la familiile lor de Crăciun. Alerta de vreme rea este valabilă în continuare și vizează peste 55 de milioane de americani.

Sursa Foto: The Hindu

Furtuna de iarnă de tip ciclon-bombă apare atunci când presiunea atmosferică scade, determinând ninsori și vânt puternic.

În sudul Floridei, considerat statul soarelui, temperaturile au scăzut atât de mult încât iguanele au înghețat și au căzut din copaci.

Decese legate de furtună au fost raportate și în Ohio, Vermont, Missouri, Wisconsin, Colorado și Kansas. Cel mai afectat de frig a fost statul Montana, din vestul SUA. Temperaturile au coborât până la -45 grade Celsius.

În Canada, cele mai afectate de furtună sunt provinciile Ontario și Quebec.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top