Ocazia unică de a vedea Titanicul de aproape. Este considerată cea mai frumoasă epavă din lume
Fanii filmului Titanic și al poveștii adevărate care a stat la baza producției sale au o ocazie unică. Epava pachebotului considerată cea mai frumoasă din lume poate fi explorată de către cei interesați. Pentru mulți, a vedea Titanicul de aproape este un vis ce iată poate deveni realitate. BBC relatează că epava se află la 3.800 de metri în adâncurile Atlanticului de Nord. Titanicul a fost cel mai mare pachebot din lume când și-a început călătoria inaugurală Anglia – New York, pe 10 aprilie 1912.
Ocazia unică de a vedea Titanicul de aproape
Epava Titanicului se află la aproape 4000 de metri adâncime în apele Oceanului Atlantic. Rămășițele pachebotului spectaculos care s-a lovit de un aisberg pot fi văzute de aproape contra sumei de 250.000 de dolari. Compania Ocean Gate, condusă de Stockton Rush, oferă, din 2019, o călătorie în adâncuri cu ajutorul unui submarin. Acesta poate transporta maxim trei pasageri și doi membri ai echipajului. Șase luni a durat până când Ocean Gate și-a perfecționat sistemul de transport în largul coastelor Bahamas. Călătoria cu submarinul până la epava Titanicului durează aproximativ 7 ore.
În primul an de activitate, submarinul a efectuat șase tururi ale epavei. Stockton Rush speră că firma sa va face pentru explorarea adâncurilor marine ceea ce fac Elon Mush, Richard Branson și Jeff Bezos pentru călătoriile spațiale. Toți cei care dispun de bani mulți se vor putea aventura spre noi lumi fără să aibă pregătire de specialitate.
“Există trei cuvinte în Limba engleză care sunt cunoscute pe întreaga planetă, iar acestea sunt: Dumnezeu, Coca-Cola și Titanic”, a spus Stockton Rush, potrivit BBC.
Cât costă o scufundare cu submarinul până la Titanic
Managerul companiei Ocean Gate a declarat că anul trecut a reușit să ajungă la epava Titanicului cu un număr mare de persoane. Fiecare pasager a plătit până la 250.000 de dolari (aproximativ 225.000 de lire sterline) pentru șansa de a vedea Titanicul de aproape. Aceștia au profitat de ocazia unică pentru a surprinde numeroase fotografii și înregistrări video cu biodiversitatea din adâncuri.
La scufundare au participat bancherul Renata Rojas, omul de afaceri Oisin Fanning, omul de televiziune Jaden Pan, oceanograful Steve Ross și pilotul de submersibil Scott Griffith.
“Nu sunt milionar. Economisesc bani de foarte mult timp. Am făcut multe sacrificii în viața mea pentru a putea ajunge la Titanic. Nu am o mașină, nu m-am căsătorit încă, nu am copii. Și toate aceste decizii au fost pentru că am vrut să merg la Titanic”, a declarat Renata Rojas pentru BBC.
Titanicul s-a scufundat în noaptea de 14 spre 14 aprilie 1912 după ce s-a ciocnit cu un aisberg în nordul Oceanului Atlantic. Se afla chiar în timpul călătoriei sale inaugurale, din Southampton, Anglia cu destinația New York. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228 câți se aflau la bord.
