Connect with us

newspass.ro

“Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna” – al doilea cel mai mare debut în box office din 2022

"Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna" - al doilea cel mai mare debut în box office din 2022

Media

“Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna” – al doilea cel mai mare debut în box office din 2022

Sursa Foto: Bransonimax

“Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna” – al doilea cel mai mare debut în box office din 2022

Pantera Neagră – Wakanda pentru totdeauna este un film american cu supereroi din 2018 bazat pe personajul Marvel Comics cu același nume. Filmul regizat de Ryan Coogler, care a semnat şi “Creed”, a depășit pragul de 400 milioane de dolari în box office-ul global. Producția a încheiat miercuri, 16 noiembrie, cu o sumă de 213,2 milioane de dolari la nivel național și 187,2 milioane de dolari la nivel internațional, potrivit Hollywood Reporter. Produs de studiourile Marvel și distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures, acesta este cel de-al 18-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU)

Succes incredibil pentru filmul Pantera Neagră

Filmul Pantera Neagră – continuarea a fost regizat de către Ryan Coogler, care a scris scenariul împreună cu Joe Robert Cole. Producția se bucură de un succes extraordinar în toată lumea. Se așteaptă ca filmul să rămână în fruntea clasamentului mondial și în acest weekend (19-20 noiembrie 2022). Estimările privind încasările la nivel mondial se ridică la 550 de milioane de dolari până la finalul zilei de duminică.

Pantera Neagră – Wakanda pentru totdeauna îl are în rol principal pe Chadwick Boseman – T’Challa / Pantera Neagră, alături de Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker și Andy Serkis.

În film, T’Challa este încoronat rege al Wakandei după moartea tatălui său, dar este provocat de Killmonger care vrea să abandoneze politicile izolaționiste ale țării și să înceapă o revoluție globală.

Black Panther a avut premiera pe 29 ianuarie 2018 și a fost lansat în cinematografele din Statele Unite ale Americii pe 16 februarie. Filmul a avut încasări de peste 1,3 miliarde de dolari la nivel mondial și a doborât numeroase recorduri de box office, devenind filmul cu cele mai mari încasări regizat de un cineast de culoare.

Totodată Pantera Neagră este al nouălea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile și al treilea film cu cele mai mari încasări în SUA și Canada.

Filmul a fost nominalizat la șapte categorii la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar, câștigând trei premii și numeroase distincții.

Black Panther – Wakanda forever – lansat pe 11 noiembrie 2022

Datorită succesului răsunător, regizorul a gândit o continuare pentru Pantera Neagră. Astfel s-a născut Pantera Neagră – Wakanda pentru totdeauna, lansat pe 11 noiembrie 2022. În film liderii regatului Wakanda luptă pentru a-și proteja națiunea de forțele invadatoare în urma morți regelui T’Challa. Mai mult decât atât apare o nouă amenințare din națiunea subacvatică ascunsă Talokan.

Planurile pentru al doilea film (continuarea) s-au schimbat în 2020 când actorul Chadwick Boseman s-a stins din viață din cauza cancerului de colon.

Black Panther – Wakanda forever a avut premiera mondială la Hollywood pe 26 octombrie 2022 și a fost lansat în Statele Unite ale Americii pe 11 octombrie 2022. Este unul dintre cele mai de succes filme din toate timpurile, cu recorduri de vânzări.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top