Connect with us

newspass.ro

Papa Francisc anunță că fostul suveran pontif este foarte bolnav și cere credincioșilor să se roage pentru el

Papa Francisc anunță că fostul suveran pontif este foarte bolnav și cere credincioșilor să se roage pentru el

World

Papa Francisc anunță că fostul suveran pontif este foarte bolnav și cere credincioșilor să se roage pentru el

Sursa Foto: Reuters

Papa Francisc anunță că fostul suveran pontif este foarte bolnav și cere credincioșilor să se roage pentru el

Papa Francisc a făcut un anunț trist pentru credincioșii din toată lumea. El a transmis că fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea este foarte bolnav și a îndemnat la rugăciune pentru acesta. Potrivit spuselor sale, starea de sănătate a fostului suveran se deteriorează constant, motiv pentru care a făcut apel la credincioși să se roage pentru el. De ani buni, Benedict s-a retras din atenția publicului și se pare că acum are probleme de sănătate. Potrivit France24, Francisc le-a cerut credincioșilor să își amintească de fostul suveran pontif și să se roage pentru el.

Papa Francisc, apel la credincioși pentru fostul suveran pontif Papa Benedict

Papa Francisc a declarat miercuri, 28 decembrie, că fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea, în vârstă de 95 de ani, este foarte bolnav și a făcut apel la credincioși să se roage pentru el.

“Aș dori să vă rog pe toți să rostiți o rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict. Amintiți-vă de el pentru că este foarte bolnav și cereți-i Domnului să îl consoleze și să îl protejeze”, a declarat Papa Francisc.

Papa Benedict al XVI-lea a fost primul papă care a demisionat din funcția de șef al Bisericii Catolice Mondiale. S-a întâmplat în 2013 când suveranul pontif a invocat probleme medicale. Ulterior el s-a retras din atenția publică și a dus o viață liniștită într-o fostă mănăstire din Vatican. Demisia sa a creat o situație fără precedent în care doi papi – Benedict și succesorul său, Francisc au coexistat între zidurile micului oraș-stat.

În luna aprilie a acestui an, secretarul fostului suveran pontif, arhiepiscopul Georg Gaenswein a declarat pentru Vatican News că Benedict era slab și fragil din punct de vedere fizic, însă cu un moral bun.

Benedict avea 78 de ani când i-a succedat, în aprilie 2005 lui Ioan Paul al II-lea care s-a aflat în fruntea Bisericii Catolice mai bine de 26 de ani.

Pontificatul său a fost afectat de lupte interne în Biserică și de proteste privind pedofilia.

Benedict al XVI-lea a devenit primul suveran pontif care și-a cerut scuze pentru scandalurile apărute în întreaga lume, exprimându-și “profunde remușcări” și întâlnindu-se personal cu victimele.

Cu toate că a luat măsuri importante pentru a combate abuzurile clericale asupra copiilor, papa a fost criticat pentru că nu a reușit să pună capăt mușamalizărilor.

Papa Benedict – rottweilerul lui Dumnezeu

Fostul suveran pontif, Benedict al XVI-lea este considerat un intelectual conservator și a fost supranumit rottweilerul lui Dumnezeu în calitate de șef al forțelor de ordine doctrinare.

Alegerea lui Benedict al XVI-lea ca papă a avut loc în conclavul papal din 2005, care a urmat decesului Papei Ioan Paul al II-lea.

Benedict al XVI-lea a îndeplinit funcția de cap al Bisericii și suveran al Statului Cetății Vaticanului din 19 aprilie 2005 până la demisia sa din 28 februarie 2013.

A demisionat printr-un anunț transmis cardinalilor în limba latină, iar ulterior a declarat că decizia sa a fost rezultatul unei experiențe mistice.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top