Connect with us

newspass.ro

Patronul criptomonedelor FTX a fost arestat în Bahamas. Cum s-a ajuns la marele faliment

Patronul criptomonedelor FTX a fost arestat în Bahamas. Cum s-a ajuns la marele faliment

Business

Patronul criptomonedelor FTX a fost arestat în Bahamas. Cum s-a ajuns la marele faliment

Sursa Foto: Telegraph

Patronul criptomonedelor FTX a fost arestat în Bahamas. Cum s-a ajuns la marele faliment

Sam Bankman-Fried a căzut în dizgrație după ce compania sa de criptomonede s-a prăbușit. Tânărul în vârstă de 30 de ani este în vizorul mai multor investigații federale privind gestionarea fondurilor fostei sale companii. La cererea SUA, fostul patron al FTX a fost arestat în Bahams, cu 24 de ore înainte de a depune mărturie la o comisie a Congresului SUA. Potrivit BBC, anterior, Sam Bankman-Fried anunțase că speră să înceapă o nouă afacere pentru plăti victimele prăbușirii FTX. Anchetatorii vor să afle cum a gestionat acesta fondurile fostei sale companii care a falimentat.

Patronul criptomondelor FTX arestat în Bahamas

Fondatorul și fostul director general al platformei de tranzacționare FTX, foarte importantă pe piața cripto, a fost arestat. Se cercetează cauzele care au dus la falimentul răsunător al companiei care opera criptomonede și avea foarte mulți abonați. Sam Bankman-Fried a fost arestat în Bahamas și urmează să fie extrădat în Statele Unite ale Americii.

Tânărul în vârstă de 30 de ani a fost arestat cu 24 de ore înainte de a depune mărturie prin videoconferință în fața Comisiei pentru finanțe a Camerei Reprezentanților din SUA. Entitatea investighează prăbușirea companiei care opera criptomonede și era una dintre cele mai mari pe piață.

Reuters scria în noiembrie 2022, că atât patronul FTX, cât și unii membrii din conducerea companiei, plus rudele lor, au investit masiv în imobiliare în ultimii doi ani. În toamna anului 2022, FTX a intrat în faliment, iar anchetatorii vor să afle cum s-a ajuns la această situație.

Fostul miliardar neagă acuzațiile de fraudă și spune că se gândește la o nouă afacere prin care să dea înapoi banii oamenilor, foști clienți FTX.

“Sper să fac bani pentru a plăti oamenii înapoi”, a spus Sam Bankman-Fried, potrivit BBC.

Bursa de criptomonede FTX permitea clienților să tranzacționeze bani obișnuiți pentru criptomonede precum Bitcoin. FTX a fost a doua astfel de companie ca mărime din întreaga lume. Zilnic tranzacționa aproximativ 10 miliarde de dolari în monede criptografice.

Totul a fost un succes până luna trecută când au apărut zvonuri că FTX este instabilă din punct de vedere financiar.

Falimentul răsunător al FTX

În doar opt zile, compania lui Sam Bankman-Fried s-a prăbușit, afectând clienți din toată lumea. Potrivit estimărilor, mai mult de un milion de utilizatori FTX ai portofelele criptografice blocate și nu își pot accesa conturile.

“Mă voi gândi cum putem ajuta lumea și ce pot face pentru utilizatorii FTX care au pierdut bani. Am o datorie față de acești oameni de a le face dreptate”, a spus fostul patron al FTX pentru BBC.

Când a fost întrebat dacă plănuiește o nouă afacere pentru a câștiga banii necesari rambursării investitorilor, acesta a spus că ar da orice pentru a face asta.

Potrivit BBC, avocații specializați în falimente au descris cazul FTX drept una dintre cele mai abrupte și dificile prăbușiri din istoria Americii corporative.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top