Connect with us

newspass.ro

Patru specii de dinozauri descoperite pentru prima dată în Chile

Patru specii de dinozauri descoperite pentru prima dată în Chile

Discover

Patru specii de dinozauri descoperite pentru prima dată în Chile

Sursa Foto: The Star

Patru specii de dinozauri descoperite pentru prima dată în Chile

Descoperire uimitoare în Chile unde au fost scoase la iveală, pentru prima dată, patru specii de dinozauri. Fosilele au fost găsite în Cerro Guido, în sudul Văii Las Chinas din Chile, în apropiere de granița cu Argentina. În urma analizelor efectuate într-un laborator specializat, cercetătorii au constatat că acestea aparțin unor dinozauri care nu au fost identificați anterior în zonă, potrivit ANEWS. Au fost găsite dinți și bucăți de oase postcraniene aparținând megaratoridelor.

Fosile de dinozauri descoperite într-o vale din Chile

Oamenii de știință au găsit rămășițele a patru specii de dinozauri, inclusiv un megaraptor, într-o vale din Patagonia chiliană. În ultimul deceniu s-a dovedit că zona este un depozit important de fosile.

Patru specii de dinozauri descoperite pentru prima dată în Chile

Sursa Foto: Miami Ahora

“Este foarte incitant din punct de vedere științific să găsești ceva ce nu a mai fost găsit anterior în valea Las Chinas, unde ne-am obișnuit să găsim tot felul de fosile”, a declarat Marcelo Leppe, directorul Institutului antarctic chilian.

Acesta a făcut parte din echipa de cercetare și spune că toată lumea este extrem de entuziasmată. Institutul său a colaborat cu Universitatea din Chile și cu cea din Texas. Rezultatele acestei expediții au fost mult peste cele scontate.

Patru specii de dinozauri descoperite pentru prima dată în Chile

Sursa Foto: La Nacion

Au fost descoperite rămășițele a patru specii de dinozauri, inclusiv megaraptorul care aparține familiei theropodelor.

“Una dintre caracteristicile care ne-au permis să confirmăm că aparțin megaratoridelor este reprezentată de dinții curbați spre spate”, a transmis Jared Amudeo, cercetător la Universitatea din Chile.

Acești dinozauri carnivori se remarcau prin gheare de răpitor, dinți mici pentru sfâșiere și membre superioare mari. Se aflau în vârful lanțului trofic din regiune, unde au locuit în urmă cu 66 – 75 de milioane de ani în urmă, la sfârșitul perioadei cretacice.

Ce se știe despre Megaraptor

Megaraptorul a fost un dinozaur teropod de mari dimensiuni care a trăit în cretacic. Fosilele sale au fost descoperite în Formațiunea Portezuelo din Patagonia Argentinei, America de Sud.

Inițial a fost descris ca un dromaeosaur uriaș cunoscut mai ales datorită unei singure gheare de aproximativ 30 cm lungime. Aceasta semăna cu gheara piciorului în formă de seceră a dromaeosauridelor.

În cadrul cercetărilor au fost descoperite rămășițele a două specii de păsări. Este vorba despre un Enantiornithe, cel mai divers și mai mare grup de păsări din Mesozoic; și Ornithurinae, un grup direct înrudit cu păsările actuale. Totodată, oamenii de știință au identificat două exemplare de Unenlagiinae, înrudite cu velociraptorii.

Toată munca cercetătorilor care au contribuit la acest proiect este redată într-un studiu publicat în decembrie 2022 în Journal of South American Earth Sciences.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top