Connect with us

newspass.ro

Politica editorială, cine suntem și ce vrem, misiunea, valorile, identitatea, mediakit, organizare și ierarhie editorială și „procedura”externă / internă

Politica editorială, cine suntem și ce vrem, misiunea, valorile, identitatea, mediakit, organizare și ierarhie editorială și „procedura”externă / internă. Data creării: 14 octombrie 2022, ultima modificare: 24 octombrie 2022, ora 14:15.

CINE SUNTEM?

Echipa din spatele newspass.ro este cel puțin pasionată de om, viața lui și evenimentele care-l înconjoară. În fiecare secundă se petrece ceva, lumea este în plină mișcare, spectacolul vieții este surprins tot mai mult în zilele acestea de platformele de internet, televiziuni sau ziare.

România are mulți utilizatori care citesc zilnic sute de site-uri, nu doar cele consacrate în trafic și experiență ci sunt multe alte zeci pe lângă acestea care furnizează aproape 1000 de știri zilnice sau articole.

Suntem puțini, suntem la început, dar vă asigurăm că nu scriem doar pentru că așa ne cere locul de muncă sau că vrem să vă atragem atenția prin titluri și imagini care știm că v-ar face atenți.

Vă asigurăm că vom alege din spectacolul evenimentelor internaționale, denumite clasic și generic în presa românească ca „știri externe” și vom alege cele mai importante știri din zi, care poate în prima clipă nu vă afectează indirect, dar vă țin la curent cu ce ne înconjoară. Uneori suntem prea atenți doar la ce se întâmplă în Români sau chair deloc, dar știm cu toții că suntem direct vizați de orice mișcare aproape la nivel care are interes internațional.

Deci? Cine suntem? Suntem o mană de jurnaliști care vă invită să vă alăturați spectacolului știrilor și evenimentelor externe. Redacția noatră nu permite jurnaliștilor, colaboratorilor și nici măcar acținarilor companiei să fie membri în partide politice, ONG-uri sau orice alte organizații, asociații sau companii care ar putea influența știrile publicate.

Declarațiile de integritate și scopul misiunii jurnaliștilor noștri sunt mereu actualizate, comisia de etică analizează inclusiv postările personale ale echipei noastre și monitorizează indeaproape ca jurnaliștii nostri să respecte CODUL DEONTOLOGIC și CODUL ETIC al site-ului newspass.ro.

Forma de organizare este juridică. Site-ul este administrat, deținut și finanțat din resursele exclusive ale companiei GATE ONLINE SRL, ce poate fi indentificată cu codul fiscal RO44897812, înregistrată la ONRC București sub numărul J40/15839/2021, având sediul social în București, sectorul 3, strada Liviu Rebreanu, numărul 46-58, bloc Troson III, scara E, Etaj 11, apartament 111, camera 5, reprezentată de Ioan Adrian Vrauko, în calitate de administrator și asociat unic.

Capitalul companiei este 100% românesc.

Acționarul companiei, administratorul și orice alte viitoare persoane de conducere din companie nu vor putea influența politica editorială a site-ului. Acesta este condus exclusiv de jurnaliști independenți care se pot exprima liber și conform codului deontologic impus nu doar intern ci și cel internațional al presei.

Forma de publicare a site-ului de știri este: online prin intermediul serverlor web.

Forma conținutului: text, foto și/sau video în format online, prin intermediul site-ului web.

Sursele: Externe / Interne / Reporteri / Colaboratori.

MISIUNEA

Misiunea newspass.ro este clară: relatarea zilnică a celor mai importante știri externe. Jurnaliștii sunt singurii care decid care sunt subiectele care vor fi publicate, evident după o documentare consistentă.

Principalii furnizori de informații și știri sunt agențiile de presă internaționale, site-urile internaționale de știri, dar publicarea articolului pe newspass.ro necesită documentarea din mai multe surse. AFP, Reuters, Interfax și Associated Press sunt agențiile care sunt monitorizate atent de jurnaliștii noștri. newspass.ro se documentează și intern, monitorizează și televiziunile internaționale, rețele sociale și poate primi inclusiv informații directe de la cei care accesează datele noastre de contact.

IMPORTANT / DECLARAȚIE EDITORIALĂ: Subiectul Războiului din Ucraina, subiectele ce provin din Rusia, Ucraina referitoare direct sau indirect la războiul dintre cele două țări, persoanele politice ale acestora sau evenimentele ce se desfășoară NU VOR FI RELATATE în prima etapă a site-ului.

Echipa editorială consideră că în acest moment nu există capacitatea necesară de filtrare a informațiilor corecte, apărând greșeli majore inclusiv pe site-uri cu renume, analizând și fluxul mare de dezinformare, am decis să evităm acest subiect intenționat, știind că există suficiente site-uri care pot redacta și filtra informațiile despre acest subiect și recomandând tuturor cititorilor citirea informațiilor doar de pe site-uri de încredere.

Concluzie: Misiunea noastră este relatarea spectacolului știrilor internaționale prin filtrele și echipei jurnaliștilor noștri care vor alege cele mai importante subiecte ale zilei.

IDENTITATEA

Denumire: News Pass, denumirea ce va fi folosită generic: newspass.ro.

Locație de desfășurare al activității: Prin intermediul unui site de internet, „.ro”, și pe orice altă rețea de comunicare „online”, declarată pe site-ul newspass.ro.

Accesul la site: Liber și neîngrădit. Site-ul poate conține publicitate, fonduri ce vor fi folosite exclusiv în interesul redacției și pentru dezvoltarea acesteia.

Suntem newspass.ro. Un domeniu de internet, care este organizat ca un site de știri, care relatează exclusiv evenimentele internaționale.

Misiunea, valorile, secțiunea „Cine suntem?”, logo-ul, numele, culorile, fac parte din identitatea redacției noastre.

Culorile folosite:
Negru, cod culoare RGB: #000000
Roșu, cod culoare RGB: #cb2026
Alb, cod culaore RGB: #ffffff

Orice modificare a identității noastre va fi afișată pe site-ul https://newspass.ro/cine-suntem.

newspass.ro nu are parteneriate de colaborare cu alte site-uri, publicații sau mijloace media online, offline prin urmare orice reproducere a conținutului, citarea acestuia este voluntară și nu reprezintă acordul nostru.

Site-ul newspass.ro permite altor site-uri sau instituții media să preia informațiile, citând conform legii cu textul: „sursa: newspass.ro”, cu link activ în cazul domeniilor de internet.

Rețele sociale: Twitter, Facebook, Youtube

Comunicarea OFFLINE: Nu există medii în acest moment.

Comunicarea ONLINE / Media clasică:
Domeniu internet: newspass.ro, Twitter, Facebook, Youtube
Alte domenii online / clasice: Nu există în acest moment

Mediakit

Acesta este format în prezent doar din domeniul de internet newspass.ro, având logo în format PNG, logo ce poate fi accesat la adresa: https://newspass.ro/images/logo.png.

Acesta este folosit pentru comunicarea business to business și poate fi solicitat de oricine, iar în viitor va fi publicat pe site în mod gratuit.

ORGANIZARE ȘI IERARHIE INTERNĂ

Organizarea internă și iarharhia este următoarea, exact în ordinea redactării acestora:

Factorii de decizie: Redactorul șef și EOD – împreună cu votul redacției majoritare, dacă implică modificarea activității editoriale.

Redactor șef
Editor General – EOD (edithor of the day) coordonatorului activității editoriale
Editor
Redactor
Colaboratori externi / interni – pot exista și vor fi formați din jurnaliști sau martori oculari ai unor evenimente sau știri ce pot face obiectul unui larg interes sau interes considerat de importantă pentru newspass.ro.

PROCEDURA EXTERNĂ

Procedura aprobată de redactorul șef și contrasemnată de editorul general prevede ca activitatea site-ului să fie 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Activitatea este formată din redactori coordonați de un Editor general și supervizat îndeaproape de redactorul șef. Cel din urmă este responsbil cu respectarea CODULUI DE ETICĂ și CODULUI DENTOLOGIC.

Orice știre este înainte de publicare verficată de Editor sau redactor senior cu drepturi depline.

Selecția știrilor: Filtrul intern al jurnaliștilor, conform principiilor libertății de exprimare și a zonei de interes a site-ului newspass.ro.

Orice articol trebuie documentat din minim 3 surse de încredere, iar redactorii, colaboratorii, editorii vor publica și sursa majoră a informației prin expresii de forma: „citează”, ”relatează”, „conform”, „scrie” urmat de sursa informației.

Orice informație trebuie verificată și manual de redacția newspass.ro prin contactarea sursei directe sau validarea acestora pe cel puțin două agenții internaționale de știri sau confirmarea subiectului principal al știrii.

Atașat textului care însoțește titlul va fi publicată o imagine reprezentativă, foto și video-uri în articol care vor descrie, ilustra informația. În funcție de disponibilitatea acestora. Sursele fiind la fel de atent verificate precum informația în sine.

Tilul, corpul știrii, imaginile, videourile, etichetele fac parte din ȘTIRE / Articol / Editorial.

PROCEDURA INTERNĂ

Include toată procedura externă și mijloacele tehnice pe platforma web WordPress și cerințele SEO cunoscute în vederea afișării corecte și fară erori a informației.

Acest document a fost redactat în 14 octombrie 2022, ora 21:47, ora României, ultima modificare: 24 octombrie 2022, ora 14:15.

Ultima editare făcută de: Ioan Adrian Vrauko, redactor șef.

Se citește acum

To Top