Connect with us

newspass.ro

Povestea celei mai izolate case din lume

Povestea celei mai izolate case din lume

Discover

Povestea celei mai izolate case din lume

Sursa Foto: Libertad Digital

Povestea celei mai izolate case din lume

Cea mai izolată casă din lume se află pe o insulă cu o suprafață de 4km din Islanda. Se pare că nu toată lumea agreează ideea de avea vecini. O persoană potent financiară și-a dorit un loc aparte, izolat, în care să se refugieze ori de câte ori simte nevoia. Așa a luat naștere povestea casei singuratice de pe insula Ellioaey. Clădirea cu aspect modest face obiectul mai multor legende și mistere, dar adevărul despre ea este unul singur, scrie Supercasa.

Povestea celei mai izolate case din lume

Cea mai izolată casă din lume se află pe o insulă din largul coastei de sud a Islandei. Casa a fost construită în 1930 și se află pe insula Ellioaey, care face parte dintr-un consorțiu de 18 insule ce alcătuiesc arhipelagul Vestmannaeyjar.

Povestea celei mai izolate case din lume

Sursa Foto: CDN

Trei dintre aceste insule sunt populate în prezent, dar pe Ellioaey singura formă de viață este o pasăre nordică numită puffin.

Casa a fost construită de cinci familii care au locuit cândva pe insulă. În prezent rolul ei este de cabană de vânătoare, deși nu are nici apă curentă și nici electricitate.

Chiar dacă este veche de 91 de ani, casa este într-o stare bună și dispune de un sistem care colectează apa de ploaie care este refolosită pentru a alimenta o saună.

Deci da, proprietatea dispune de o saună menită să le ofere momente de relaxare deplină departe de lume – la propriu.

De-a lungul timpului existența acestei case izolate a stârnit numeroase zvonuri, cu privire la cei care au construit-o. De asemenea, în jurul ei s-au creat tot felul de legende și mistere.

Rezervație naturală protejată

Ellioaey este o mică insulă situată la sud de Islanda. Este cea mai nord-estică dintre Vestmannaeyjar (Insulele Westman), un arhipelag format din 15-18 insule.

Insula are o suprafață de 0,45 km2, ceea ce o face a treia insulă ca mărime din arhipelag.

Este o rezervație naturală protejată, iar agențiile de turism oferă celor interesați ocazia de a o vizita. Turiștii care vor să experimenteze izolarea și aventura, bucurându-se de o priveliște mirifică, au această variantă.

Deși sunt ipoteze care stârnesc interes, în realitate, casa deservește drept cabană de vânătoare. Potrivit sursei citate, proprietatea este locuită exclusiv de cei care fac parte din Asociația de Vânătoare Ellioaey. Din când în când, membrii acestei asociații organizează excursii cu scopul de a vâna celebra pasăre puffin. Cu toate că vorbim despre o pasăre pe cale de dispariție, guvernul islandez permite capturarea ei.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top