Connect with us

newspass.ro

Pregătiri pentru FIFA World Cup 2022. Qatar pune la dispoziție șase stadioane noi, impresionante

Pregătiri pentru FIFA World Cup 2022. Qatar pune la dispoziție șase stadioane noi, impresionante

World

Pregătiri pentru FIFA World Cup 2022. Qatar pune la dispoziție șase stadioane noi, impresionante

Sursa Foto: skyluxe

Pregătiri pentru FIFA World Cup 2022. Qatar pune la dispoziție șase stadioane noi, impresionante

Pregătirile pentru FIFA World Cup 2022 au intrat în linie dreaptă. Cea de-a 22-a ediție se va desfășura în Qatar, în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie. Va fi prima cupă mondială organizată vreodată în lumea arabă și a doua cupă mondială desfășurată în întregime în Asia. Pentru acest eveniment Qatar pune la dispoziție șase stadioane impresionante pe care vor evolua jucătorii. Potrivit Skysports, 32 de echipe vor concura în opt grupe. Anglia se confruntă cu Iranul în a doua zi a turneului, Țara Galilor se confruntă cu SUA, apoi cu Anglia pe 29 noiembrie.

FIFA World Cup 2022

Cupa Mondială 2022 din Qatar începe duminică, 20 noiembrie, pe stadionul Al Bayt, când gazdele vor întâlni Ecuadorul în Grupa A. Turneul trebuia să înceapă pe 21 noiembrie, cu meciul Senegal-Olanda, pe stadionul Al Thumama. Meciul Qatarului a fost devansat pentru a-i permite să deschidă turneul de acasă.

Anglia va debuta în a doua zi la FIFA World Cup 2022. Meciul din Grupa B împotriva Iranului va avea loc luni, 21 noiembrie 2022, de la ora 13.00, ora Marii Britanii.

Primul meci al Țării Galilor va avea loc tot luni, 21 noiembrie, după ce echipa s-a calificat prin play-off.  Pe 29 noiembrie Țara Galilor va juca cu Anglia, iar finala se va juca pe stadionul Lusail din Doha, cu o săptămână înainte de Crăciun, duminică, 18 decembrie 2022.

Toate cele 32 de echipe vor fi anunțate oficial marți, 25 noiembrie 2022. Selecționerul Angliei, Gareth Southgate și-a desemnat deja lotul cu Callum Wilson, James Maddison și Ben White, iar Țara Galilor l-a selectat pe Joe Allen.

Cupa Mondială din 2022 va începe cu 32 de echipe în opt grupe de câte patru:

Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda
Grupa B: Anglia, Iran, SUA, Țara Galilor
Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia
Grupa D: Franța, Australia, Danemarca, Tunisia
Grupa E: Spania, Costa Rica, Germania, Japonia
Grupa F: Belgia, Canada, Maroc, Croația
Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveția, Camerun
Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud

Qatar a construit șase stadioane noi pentru FIFA World Cup 2022

Pentru acest eveniment de mare anvergură, Qatar a construit șase stadioane noi și a renovat altele două. Acestea au capacități între 40.000 și 80.000 de locuri, iar Qatar a stabilit deja ce va face cu ele după FIFA. La precedentele cupe mondiale, din Rusia, Brazilia și Africa de Sud, stadioanele au rămas abandonate după eveniment, dar Qatar are alte planuri. Cele opt stadioane vor fi folosite pentru Cupa Asiei 2023, iar ulterior unele vor fi demontate. Sunt țări care au nevoie de infrastructură sportivă, iar Qatar vine cu această soluție de rezervă.

Iată care sunt și cum arată stadioanele pregătite de Qatar pentru FIFA World Cup 2022:

Stadionul Internațional Khalifa a fost construit în 1976 și renovat și extins în 2022 pentru Cupa Mondială. Are o capacitate de 40.000 de locuri. Stadionul Al Janoub are 40.000 de locuri și a fost inaugurat în 2019. Acum este casa clubului Al Wakrah.

Stadionul Education City are tot 40.000 de locuri capacitate și a fost inaugurat în 2020. După Cupa Mondială nivelul său superior va fi demontat și donat unei țări care nu are infrastructură sportivă.

Stadionul Ahmad Bin Ali are o capacitate de 40.000 de locuri și a fost construit în anul 2003, fiind casa clubului Al Rayyan. Stadionul Al Bayt dispune de 60.000 de locuri și a fost inaugurat în noiembrie 2021.  După Cupa Mondială va fi complet modificat.

Stadionul Al Thumama are 40.000 de locuri și a fost inaugurat în octombrie 2021. După World Cup, în locul tribunei superioare vor fi deschise o clinică sportivă și un hotel de lux.

Stadionul 974 din Doha a fost construit în noiembrie 2021 din 947 de containere maritime. Este singurul stadion fără aer condiționat de la Cupa Mondială.

Stadionul Lusail este cel mai mare din Qatar. Are 80.000 de locuri și va găzdui finala Cupei Mondiale.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top