Connect with us

newspass.ro

Președintele Americii și președintele Chinei pregătiți pentru dialog la Summitul G20

Președintele Americii și președintele Chinei pregătiți pentru dialog la Summitul G20

World

Președintele Americii și președintele Chinei pregătiți pentru dialog la Summitul G20

Președintele Americii și președintele Chinei pregătiți pentru dialog la Summitul G20 Sursa Foto: CNN

Președintele Americii și președintele Chinei pregătiți pentru dialog la Summitul G20

Șeful statului american și Xi Jinping- președintele Chinei s-au declarat pregătiți pentru dialog în ciuda rivalități dintre cele două țări. Ambii să-au arătat dispuși să facă pași spre evitarea unui conflict. Întâlnirea va avea loc în insula indoneziană Bali. Potrivit AFP, liderul de la Casa Albă a declarat că speră să evite un conflict între Beijing și Washington. La rândul său, președintele Chinei a precizat că nimic nu înlocuiește o discuție față în față.

Biden și Xi Jinping – întâlnire de gradul 0 la summitul G20

Președinții american, Joe Biden, și chinez Xi Jinping s-au declarat pregătiți pentru dialog, la summitul G20 din Bali. Potrivit AFP, Biden a spus că vrea să gestioneze diferendele și să evite transformarea competiției în conflict. Președintele chinez a declarat că este pregătit să poarte un dialog sincer asupra problemelor strategice și că cele două țări trebuie să găsească direcția bună.

“Sunt pregătit să am o conversaţie sinceră şi aprofundată asupra problemelor de importanţă strategică pentru relaţia dintre China şi Statele Unite ale Americii cu privire la toate problemele de importanţă globală şi regională”, a declarat Xi la începutul întâlnirii cu Biden în Bali, notează EFE.

Discuțiile dintre cei doi șefi de stat vor avea loc la summitul G20 din Bali, unde liderii mondiali se vor reuni pentru a aborda problemele globale stringente. Pentru Biden și Xi va fi o ocazie rară de a îmbunătăți comunicarea, pe fondul creșterii tensiunilor dintre China și SUA.

Strângerea de mână a celor doi președinți a fost un mesaj clar pentru întreaga lume. Potrivit CNN, liderul chinez a revenit pe scena mondială, fiind prima sa călătorie în străinătate de la începutul pandemiei.

În urmă cu trei săptămâni a fost ales pentru cel de-al treilea mandat la Congresul Național al Partidului Comunist.

“Suntem hotărâţi să ajungem la respect reciproc, la coexistenţa paşnică şi la cooperare cu SUA în care ambele părţi să aibă de câştigat. Paralel, ne vom apăra cu fermitate suveranitatea, securitatea şi interesele dezvoltării noastre”, a declarat Mao Ning, o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, potrivit sursei citate.

Summitul G20 2022

În perioada 15-16 noiembrie 2022, liderii G20 se vor reuni pentru un summit găzduit de președinția indoneziană a G20 în Bali. Tema întâlnirii este „O redresare comună, o redresare mai puternică”. Principalele subiecte discutate de liderii G20 sunt: arhitectura securității sanitare la nivel mondial, transformările din era digitală și tranziții energetice durabile.

Indonezia deține președinția G20 de la 1 decembrie 2021 până la 30 noiembrie 2022. Membrii G20 sunt: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Regatul Unit, Republica Coreea, Rusia, Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană. Summitul G20 anterior, din 2021, a fost găzduit de președinția italiană a G20 la Roma.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top