Connect with us

newspass.ro

Prețul cafelei se prăbușește la bursă. Ce măsuri a luat lanțul de cafenele Starbucks

Prețul cafelei se prăbușește la bursă. Decizia lanțului de cafenele Starbucks

Business

Prețul cafelei se prăbușește la bursă. Ce măsuri a luat lanțul de cafenele Starbucks

Prețul cafelei se prăbușește la bursă. Ce măsuri a luat lanțul de cafenele Starbucks

Cotațiile pentru cafeaua Arabica au scăzut semnificativ. Dacă în luna august, prețurile pentru contractele cu livrare se tranzacționau la 2,43 dolari pe kilogram, acum prețul s-a prăbușit la 1,59. Cu alte cuvinte este vorba despre o scădere de aproximativ 35%. Totuși asta s-ar putea să nu însemne prea mult pentru prețul de la raft, scrie CNN. Specialiștii au o explicație pentru scăderea constantă a prețurilor. În primul rând se vorbește despre faptul că vremea în Brazilia este mai bună decât în ultimii doi ani. Precipitațiile din această toamnă sugerează o recoltă bună de cafea.

Prețul cafelei se prăbușește la bursă

Un factor important care influențează prețul cafelei este puterea dolarului. Potrivit sursei citate, când dolarul crește, tot ceea ce este măsurat în dolari tinde să scadă. Fermierii din Statele Unite ale Americii sunt stimulați să își vândă produsele pentru că vor câștiga o sumă mai mare în moneda țării lor. În luna noiembrie a anului 2021, contractele pentru cafea au urcat la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2012. Specialiștii au pus acest lucru pe seama secetei severe și a condițiilor neobișnuite de îngheț din Brazilia.

Cafeaua a devenit mai scumpă și pentru consumatori. Potrivit datelor Biroului de Statistică a Muncii, până în luna octombrie 2022, prețul cafelei a crescut cu 14,8% în magazinele alimentare.

Starbucks a anunțat că în acest an a majorat prețurile cu aproximativ 6%. Carlos Mera, șeful echipei de piețe de mărfuri agricole de la Rabobank a declarat că îmbunătățirea condițiilor nu va reprezenta neapărat o scădere mare a prețurilor pentru cafea. Potrivit spuselor sale, chiar dacă scade prețul la cafea, cele pentru forță de muncă și distribuție rămân la fel.

Marile companii de cafea fac tot posibilul să își asigure contracte pe termen lung, ceea ce le ajută să se protejeze de fluctuațiile pe termen scurt.

Beneficiile consumului de cafea

Pentru mulți cafeaua a devenit un tabiet, dar oare cât de bine ne face cofeina pe termen lung și care sunt beneficiile consumului de cafea. Potrivit Hopkinsmedicine, din ce în ce mai multe studii susțin că această licoare ne ajută să prevenim boli de inimă și nu numai. Potrivit experților în nutriție de la Johns Hopkins University School of Medicine, cafeaua conține antioxidanți ce pot reduce inflamațiile interne.

Studii recente au constatat că băutorii de cafea au mai puține șanse de a muri din cauza unor boli coronariene, diabet, boli renale și accidente vasculare cerebrale.

Cei care beau cafea au mai puține șanse de a face Diabet tip 2. Atât cafeaua normală cât și cea decofeinizată par să aibă un efect protector asupra ficatului. Potrivit sursei citate, cafeina este asociată cu o șansă mai mică de a dezvolta boala Parkinson.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top