Connect with us

newspass.ro

Probleme pentru Budweiser. Berea ar putea fi interzisă pe stadioane la Cupa Mondială Qatar 2022

Probleme pentru Budweiser. Berea ar putea fi interzisă pe stadioane la Cupa Mondială Qatar 2022

Business

Probleme pentru Budweiser. Berea ar putea fi interzisă pe stadioane la Cupa Mondială Qatar 2022

Sursa Foto: Chicago Tribune

Probleme pentru Budweiser. Berea ar putea fi interzisă pe stadioane la Cupa Mondială Qatar 2022

Veste proastă pentru suporterii de la FIFA 2022. Cei care au sperat că vor privi meciurile cu un pahar de bere în mână, au șanse mari să rămână dezamăgiți. Berea ar putea fi interzisă pe toate cele opt stadioane de la Cupa Mondială. Precizăm faptul că evenimentul se desfășară în Qatar, în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie. Cu doar câteva zile înainte de debutul FIFA World Cup 2022, gazdele cer FIFA să oprească vânzarea de bere pe stadioanele turneului, relatează NY Times.

Berea ar putea fi interzisă pe stadioane la Cupa Mondială Qatar 2022

Înainte de meciul de deschidere FIFA World Cup 2022, organizatorii încearcă să găsească un echilibru între modificările de ultimă oră ordonate de oficialii din Qatar și interesele unui sponsor important al FIFA – Budweiser.

Probleme pentru Budweiser. Berea ar putea fi interzisă pe stadioane la Cupa Mondială Qatar 2022

Sursa Foto: Odd Andersen/Agence France-Presse-Getty Images

De la oficialii statului a venit următorul mesaj: corturile cu bere trebuie mutate, fără discuții. Astfel toate stațiile de bere marca Budweiser de pe cele 8 stadioane au fost mutate. Potrivit sursei citate, ordinul ar fi venit din partea familiei regale a țării.

Printr-o declarație de presă, oficialii Cupei Mondiale au confirmat această informație. De cealaltă parte, Budweiser a declarat că a aflat de schimbarea de planuri abia sâmbătă, cu doar opt zile înainte de deschiderea turneului.

Decizia de a muta stațiile de bere are la bază o îngrijorare cu privire la securitatea populației. Turneul durează o lună, iar în Qatar, vânzarea de alcool este supusă unui control strict.

Budweiser este unul dintre cei mai mari sponsori ai FIFA. Reprezentanții săi tocmai au aflat că trebuie să-și multe stațiile cu bere de pe stadioane, în zone mai puțin vizibile.

Încă de când FIFA a acordat Qatarului dreptul de organizare a Cupei Mondiale (decembrie 2010) s-au depus eforturi pentru un echilibru între sponsorul Budweiser și regulile din țara musulmană.

Organizatorii turneului au fost de acord cu vânzarea de alcool și oferirea de spațiu promoțional pentru marca de bere.

Alcoolul nu este interzis în Qatar, însă majoritatea vizitatorilor pot cumpăra băuturi alcoolice doar de la barurile din interiorul hotelurilor. FIFA și oficialii din Qatar au încercat din 2010 să conceapă un plan pentru Cupa Mondială. Sunt șanse mari ca singurul loc unde suporterii să poată bea bere, să fie un parc special organizat. Pentru o bere de 500 ml, fanii Cupei Mondiale vor scoate din buzunar 11, 60 lire sterline.

 Când începe FIFA World Cup 2022

Ediția cu numărul 22 FIFA World Cup se va desfășura în Qatar, în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022. Aceasta va fi prima Cupă Mondială organizată vreodată în lumea arabă și a doua desfășurată în Asia. Pentru marele eveniment, Qatar a construit de la 0 șase stadioane și a renovat altele două. Primul meci este programat pentru duminică, 20 noiembrie, pe stadionul Al Bayt, când gazdele vor întâlni Ecuadorul în Grupa A.

Cupa Mondială din 2022 va începe cu 32 de echipe în opt grupe de câte patru:

Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda
Grupa B: Anglia, Iran, SUA, Țara Galilor
Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia
Grupa D: Franța, Australia, Danemarca, Tunisia
Grupa E: Spania, Costa Rica, Germania, Japonia
Grupa F: Belgia, Canada, Maroc, Croația
Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveția, Camerun
Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top