Connect with us

newspass.ro

Proteste de amploare în Marea Britanie împotriva creșterii facturilor la energie

Proteste de amploare în Marea Britanie împotriva creșterii facturilor la energie

World

Proteste de amploare în Marea Britanie împotriva creșterii facturilor la energie

Sursa Foto: UK Daily News

Proteste de amploare în Marea Britanie împotriva creșterii facturilor la energie

Au început proteste în Marea Britanie ca urmare a prețurilor mari la energie electrică. Sunt blocaje în mai multe sectoare de activitate din cauza protestelor. În cursul zilei de sâmbătă, militanți din mai multe organizații neguvernamentale au ocupat mai multe instituții publice, magazine și sedii de societăți energetice și magazine din mai multe orașe britanice. Potrivit TheNationalNews, protestatarii britanici au ocupat British Museum și Scottish Power, iar activiștii din grupurile Don t Pay UK și Fuel Poverty Action le-ai adus pături și saci de dormit.

Proteste de amploare în Marea Britanie

Weekendul care a trecut a fost marcat de proteste în Marea Britanie împotriva creșterii facturilor la energie electrică. Protestatarii au ocupat mai multe clădiri de instituții public, între care British Museum și sediul companiei energetice Scottish Power. Protestul a fost organizat față de creșterea facturilor la energie electrică și de “sărăcia energetică”.

Membrii ai mișcărilor populare Don t Pay UK și Fuel Poverty Action au declarat că militanții au campat cu pături, saci de dormit și sticle cu apă caldă în foaierul companiei energetice din Glasgow.

O demonstrație asemănătoare a avut loc la British Museum din centrul Londrei. Activiștii au protestat împotriva legăturilor de sponsorizare ale muzeului cu gigantul petrolier BP. Proteste au fost și în centre comerciale din Londra, Manchester, Liverpool și alte orașe britanice.

Guvernul le-a cerut lucrătorilor să renunțe la acțiunile de de protest. Oficialii au explicat că nu pot majora salariile pentru a acoperi creșterea inflației și au transmis un mesaj pentru sindicate.

“Mesajul nostru către sindicate este să spunem: nu este momentul pentru grevă, este momentul pentru a încerca să negociem. În absența acestui lucru, pentru guvern este important să aibă planuri de rezervă”, a declarat Nadhim Zahawi pentru SkyNews.

Protestatarii s-au pregătit cu pături, saci de dormit și sticle cu apă caldă și s-au instalat în foaierul sediului central al Scottish Power din Glasgow de la primele ore ale zilei.

Protestatarii au ocupat magazinul Harrods din centrul Londrei

Membrii grupului Just Stop Oil au ocupat pentru scurt timp paturile și canapelele din magazinul Harrods din centrul Londrei. La scurt timp aceștia au fost escortați afară din magazin de aproximativ 20 de agenți de securitate. Protestatarii au pregătit pancarte pe care scria: petrolul este egal cu moartea și alte mesaje adresate guvernului londonez.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top