Connect with us

newspass.ro

Proteste în Sănătate la Madrid! Medicii și asistentele au ieșit în stradă

Proteste în Sănătate la Madrid! Medicii și asistentele au ieșit în stradă

World

Proteste în Sănătate la Madrid! Medicii și asistentele au ieșit în stradă

Sursa Foto: Newslight

Proteste în Sănătate la Madrid! Medicii și asistentele au ieșit în stradă

Zeci de mii de oameni au mărșăluit la Madrid pentru a cere încetarea reducerilor din sistemul de sănătate. Lucrătorii din sistemul de Sănătate și susținătorii lor au împânzit bulevardul principal din capitala țării cu mesaje pentru guvern. Medicii și asistentele cer ca guvernul să se abțină de la reducerea bugetului și de la privatizarea serviciilor de sănătate, potrivit TRT World. Scandând sloganuri, protestatarii s-au manifestat pe bulevardul care trece pe lângă muzeul El Prado din oraș. Un purtător de cuvânt al guvernului a transmis că la proteste au participat în jur de 30.000 de persoane.

Proteste ample în Madrid

Lucrătorii din sistemul medical care au participat la proteste susțin că sistemul public de sănătate este distrus deliberat. Zeci de mii de persoane din Spania au mărșăluit în capitala Madrid pentru a cere încetarea reducerilor și a privatizării care afectează serviciile publice de sănătate din regiune. Bătând tobe și scandând sloganuri, lucrătorii din sănătate și-au cerut drepturile.

Proteste în Sănătate la Madrid! Medicii și asistentele au ieșit în stradă

Sursa Foto: TRT World

Serviciile de asistență medicală primară din zona Madridului se află de ani de zile sub o presiune uriașă din cauza lipsei de resurse și de personal, ceea ce a forțat tot mai mulți oameni să apeleze la departamentele de urgență ale spitalelor, care sunt acum copleșite de pacienți, într-o situație care are ecou în întreaga Spanie. Zeci de persoane au afișat un banner imens pe care era scris:

“Nu reducerilor și privatizării și da asistenței medicale și serviciilor publice!”

Au fost și persoane care au afișat pancarte prin care solicitau demisia liderului de dreapta a regiunii. Este vorba despre Isabel Diaz Ayuso. Protestatarii susțin că reducerile din sistemul de sănătate sunt un act criminal.

8 greve în 17 regiuni din Spania

Demonstrația a avut loc pe fondul unui val de greve cauzate de lipsa de asistență medicală publică din întreaga Spanie. Au fost planificate greve în cel puțin 8 din cele 17 regiuni ale Spaniei.

“Situația din Madrid este nesustenabilă din cauza neglijenței intenționate și a politicilor de privatizare puse în aplicare de Ayuso și de guvernul său. Rezultatele pot fi văzute în starea actuală a departamentelor de urgență(…) Nu putem continua cu un număr insuficient de paturi de spital. Situația se agravează în fiecare an prin reducerea numărului de paturi în centrele publice și prin deturnarea banilor publici către centrele private”, a declarat ADSP.

În capitala Spaniei, medicii din asistența medicală primară și pediatrii au reluat o grevă pe termen nelimitat care a început pe 21 noiembrie 2022, dar a fost suspendată o lună mai târziu pe timpul vacanței de Crăciun.

Discuțiile dintre sindicaliști și ministerul sănătății au eșuat, iar aceștia au anunțat că vor relua greva.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top