Connect with us

newspass.ro

Rechin alb uriaș surprins în spatele unui surfer. Imagini spectaculoase

Discover

Rechin alb uriaș surprins în spatele unui surfer. Imagini spectaculoase

Sursa Foto: CNN

Rechin alb uriaș surprins în spatele unui surfer. Imagini spectaculoase

Un surfer a avut parte de experiența vieții lui în timpul unui concurs celebru, organizat în California. Un fotograf prezent la competiție a surprins cu obiectivul său un rechin alb, uriaș, chiar în spatele sportivului. Acesta a declarat că inițial nu și-a dat seama ce a fotografiat, dar mai apoi a fost îngrozit să descopere cât de aproape era rechinul de surfer.

Un rechin alb a fost fotografiat în spatele unui surfer

Un fotograf iscusit a surprins o participare neașteptată, de ultim moment, la un concurs de surf: un mare rechin alb, care se afla teribil de aproape de un surfer.

Sursa Foto: CNN

Jordan Anast, un fotograf din California, făcea fotografii la concursul San Onofre Surf Club Contest când a surprins imaginea șocantă a rechinului, aparent la câțiva metri de surferul Tyler Warren, aflat în prim-plan. Anast a declarat, pentru CNN, că a făcut fotografia remarcabilă pe 22 octombrie, în jurul orei 11:00.

Fotograful a spus că nu și-a dat seama de la început ce anume a fotografiat. El mai fotografiase delfini înainte “făcând surf în apă” și, de la distanță, animalul părea că ar putea fi un alt delfin, a spus el.

Nu am știut până când nu m-am uitat mai atent după aceea și am văzut structurile aripioarelor. Atunci mi-am dat seama că era un mare rechin alb, a spus fotograful pentru CNN.

Bărbatul a surprins rechinul alb în șase fotografii. El spune că ce i s-a întâmplat este o unică în viață, datorată unei combinații de noroc și a teleobiectivului său de 400 de milimetri, pe care îl folosește de obicei pentru a fotografia evenimente sportive de la distanță. Fotografia cu rechinul și surferul a devenit virală în foarte scurt timp.

Rechinul alb, marele alb sau moartea albă

Rechinul alb, cunoscut și drept marele alb, marele rechin alb sau moartea albă, este probabil cea mai faimoasă specie de rechini. Rechinul alb este în principal cunoscut datorită dimensiunilor sale.

rechin alb

rechin alb -surfer, Sursa Foto: CNN

Marii rechini albi se găsesc de-a lungul coastelor americane, deși populația exactă din apele americane este necunoscută, potrivit National Oceanic and Atmospheric Administration. Rechinii pot avea o lungime de până la 6,4 metri la vârsta adultă și pot cântări peste 2.000 de kilograme.

Sunt considerați prădători lacomi și de temut, iar hrana lor constă într-o varietate de pești osoși, păsări de mare, mamifere marine, sau alți rechini.

Rechinii sunt catalogați drept “vulnerabili” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii și sunt protejați la nivel internațional în cadrul Convenției privind comerțul internațional cu specii de faună și floră pe cale de dispariție.

 

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top