Connect with us

newspass.ro

Cartea Recordurilor: cea mai mare casă de turtă dulce din lume

Cartea Recordurilor: cea mai mare casă de turtă dulce din lume

Discover

Cartea Recordurilor: cea mai mare casă de turtă dulce din lume

Sursa Foto: Indecision&Cake

Cartea Recordurilor: cea mai mare casă de turtă dulce din lume

Cea mai mare casă de turtă dulce din lume ar putea găzdui cinci persoane. A fost construită în 2013, în scop caritabil, de clubul Texas A&M Traditions din Bryan. Cu o suprafață de 39.202 metri cubi, casa de turtă dulce a depășit deținătorul precedent al recordului, o casă de 36.600 metri cubi. Aceasta din urmă a fost construită în interiorul Mall of America din Bloomington, Minnesota. Dimensiunile casei din turtă dulce erau uimitoare, la fel ca și caloriile pe care le conținea, potrivit Summerlandreview.

Cea mai mare casă de turtă dulce din lume

Potrivit reprezentanților de la Cartea Recordurilor, cea mai mare casă de turtă dulce din lume avea o lungime de 18 m, o lățime de 12,8 metri și o înălțime de 3,7 metri. Casa era atât de mare încât putea găzdui o familie cu cinci persoane. Pentru doar 3 dolari, cei interesați au putut să intre și să se întâlnească acolo cu Moș Crăciun. Fiind un proiect caritabil, toate vânzările de bilete (peste 150.000 de dolari) au mers către Spitalul de Copii St. Joseph.

Record mondial: cea mai mare casă de turtă dulce din lume

Sursa Foto: Today

Cea mai mare casă de turtă dulce din lume conținea un număr impresionant de calorii, respectiv 35.823.400 de calorii.

Nu este singura construcție impresionantă din turtă dulce. De-a lungul timpului, numeroși amatori au încercat să doboare recorduri și să primească un titlu de la Guiness Book. Astfel a apărut cel mai mare sat din turtă dulce. Acesta a fost construit la New York și înglobează aproximativ 700 de case.

Cum arată cel mai mare sat de turtă dulce din lume

După o pauză de doi ani, cauzată de pandemie, cel mai mare sat de turtă dulce, din lume, se întoarce în Esset Market, în Lower East Side, gata să primească vizitatori.

Denumit GingerBread Lane, satul din turtă dulce este opera bucătarului și a creatorului Jon Lovitch, care îl proiectează, coace și construiește în fiecare an.

Potrivit TimeOut New York, cel mai mare sat de turtă dulce din lume înglobează aproximativ 700 de căsuțe din turtă dulce, meticulos decorate cu țigle de jeleu, bețe de zahăr și structuri de glazură.

GingerBread Lane va fi expus la Essex Market până duminică, 15 ianuarie 2023.

Sursa Foto: Gingerbread Lane

Creatorul acestei lucrări impresionante care a intrat în Cartea Recordurilor a folosit pentru căsuțe 453 de kg de turtă dulce și peste 1.800 de kilograme de bomboane. Satul are aproape 46 metri pătrați și a fost construit pe parcursul unui an.

În America a devenit o tradiție înainte de Crăciun ca adulții împreună cu cei mici să construiască figurine sau căsuțe din turtă dulce decorate cu bomboane, jeleuri și alte bunătăți.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top