Connect with us

newspass.ro

Regatul Unit sub avertisment de vreme severă. “Rafală arctică” de -10 grade Celsius

Regatul Unit sub avertisment de vreme severă. "Rafală arctică" de -10 grade Celsius

World

Regatul Unit sub avertisment de vreme severă. “Rafală arctică” de -10 grade Celsius

Sursa Foto: Yahoo News Singapore

Regatul Unit sub avertisment de vreme severă. “Rafală arctică” de -10 grade Celsius

Regatul Unit al Marii Britanii se confruntă cu noi episoade de vreme severă. Meteorologii au emis atenționări cu privire la o rafală arctică de -10 grade Celsius. Părți importante din Marea Britanie sunt acoperite de zăpadă, iar meteorologii nu au vești bune nici pentru următoarea perioadă. Specialiștii au emis avertizări Brighton, Chichester, Canterbury și Dover între orele 2 și 8 dimineața. Vor cădea cantități mari de zăpadă, și toată lumea se așteaptă ca vremea să provoace haos în ceea ce privește călătoriile, scrie The Sun.

Avertizări de vreme rea în Regatul Unit al Marii Britanii

Mai multe avertismente de vreme rea, zăpadă și temperaturi extrem de scăzute au fost emise în zone importante din UK. Scoția ar trebui să se pregătească pentru zăpadă și gheață, o avertizare meteo galbenă fiind emisă și pentru sudul țării.

Alertele de gheață au inclus părți din Irlanda de Nord, Anglia de Nord, Țara Galilor de Nord și Midlands. Meteorologii se așteaptă ca vremea rea să provoace haos în ceea ce privește călătoriile în toată țara.

Regatul Unit sub avertisment de vreme severă. "Rafală arctică" de -10 grade Celsius

Sursa Foto: SkyNews

Autoritățile au informat navetiștii să fie pregătiți pentru situația în care trenurile și zborurile vor avea întârzieri.

Avertizările au intrat în vigoare luni, 16 ianuarie, la prânz și se mențin timp de 24 de ore. În zonele înalte este posibil ca stratul de zăpadă să ajungă până la 10 cm.

Mercurul din termometre va coborî până la -2C în Londra, în timp în Cardiff vor coborî până la -1Celsius.

Se așteaptă ca locuitorii din Edinburgh și Belfast să resimtă condițiile de -3C, în timp ce în unele părți scoțiene din Highlands se vor înregistra -10C.

Potrivit meteorologilor, în Kendal, Cumbria și Dumfries din Scoția, temperaturile vor coborî până la -4C în cursul zilei de marți, 17 ianuarie 2023.

Avertizarea tip cod galben de zăpadă și gheață din Scoția este valabilă până miercuri la orele 10.00. Prognoza de cinci zile a meteorologilor sugerează că vremea “se va răci, cu ploi de iarnă în nord”. Sunt anunțate condiții de polei pentru seara zilei de 16 ianuarie.

Lapoviță și ninsoare în nord

Se vor semnala ploi sub formă de lapoviță și ninsoare cu precădere în zona de nord. Începând de marți, 17 ianuarie, se va răci simțitor, în special în nord, iar noaptea vor fi condiții de îngheț pe tot parcursul săptămânii.

“Câțiva centimetri de zăpadă sunt probabile la niveluri joase, pe o anumită perioadă de 24 de ore, cu un potențial de 10-15 cm la peste 200 de metri, în special în unele părți ale Highlands. Gheața va fi un pericol suplimentar, în special marți seara”, a anunțat Met Office.

Britanicii sunt îndemnați să circule cu atenție întrucât este posibil să fie gheață pe trotuare și piste pentru bicicliști. De asemenea, drumurile și căile ferate sunt susceptibile de a fi afectate, ceea ce înseamnă timpi de călătorie mai lungi pentru serviciile de transport.

 

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top