Connect with us

newspass.ro

Regele Charles al III-lea își sărbătorește ziua de naștere. Monarhul a împlinit 74 de ani

Regele Charles al III-lea își sărbătorește ziua de naștere. Monarhul a împlinit 74 de ani

Media

Regele Charles al III-lea își sărbătorește ziua de naștere. Monarhul a împlinit 74 de ani

Regele Charles Sursa Foto: NBCnews

Regele Charles al III-lea își sărbătorește ziua de naștere. Monarhul a împlinit 74 de ani

Regele Charles al III-a a ajuns la venerabila vârstă de 74 de ani. Monarhul este sărbătorit luni, 14 noiembrie, 2022, pentru prima dată în calitate de Rege al Regatului Unit și al Irlandei de Nord. Regele Charles s-a născut la Buckingham, în 1948, iar patru ani mai târziu avea să devină moștenitorul tronului, după moartea bunicului său, George V. Cât a trăit mama sa a purtat titlul de Prinț de Wales, alături de cele de Duce de Cornwall și Duce de Rothesay. El este cel care a purtat cel mai mult timp aceste titluri în întreaga istorie a Regatului Unit. Potrivit Independent.co, în cursul acestei zile, în toată țara vor răsuna fanfare militare care vor cânta La mulți ani regelui.

14 noiembrie 2022- Regele Charles își sărbătorește ziua de naștere

Regele Charles al III-lea împlinește 74 de ani și sărbătorește prima sa aniversare în calitate de monarh. Charles s-a născut la Palatul Buckingham în al 12-lea an al domniei bunicului său, regele George al VI-lea. TheNews.com notează că regele va sărbători în privat, cu discreție, ziua de naștere. El a devenit rege după moartea mamei sale, regretata Regina Elisabeta a II-a. Perioada de doliu pentru Regină nu a trecut.

Charles a fost primul copil al Reginei Elisabeta și a Prințului Philip, duce de Edinburgh. La naștere el a fost botezat Charles Philip Arthur George. Când Regele George al VI-lea a murit, prințesa Elisabeta a urcat la tron, iar Charles care avea trei ani a devenit moștenitor.

Cât timp a trăit Regina Elisabeta a II-a, Charles a purtat titlul de Prinț de Walles, alături de Duce de Cornwall și Duce de Rothesay.

Începând cu data de 8 septembrie 2022, în urma decesului mamei sale, Charles a devenit Rege al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea

Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles al III-lea va fi încoronat la data de 6 mai 2023, la Westminster Abbey din Londra. CNN relatează că slujba de încoronare va fi diferită decât încoronările regale anterioare. Ceremonia va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterburry, Justin Welby, care a condus majoritatea încoronărilor regale începând cu anul 1066.

(…) va privi spre viitor, dar va fi înrădăcinată în tradițiile și fastul de altă dată, notează sursa citată.

În timpul evenimentului va fi încoronată și Camilla Parker Bowles, regină consoartă. Se așteaptă ca încoronarea să împletească elementele de bază, tradiționale, cu cele moderne, specifice vremurilor actuale.

Regele Charles al III-lea va adopta o abordare diferită ca monarh față de perioada în care a fost prinț. Acesta susține agricultura ecologică și încearcă să sensibilizeze populația cu privire la efectele schimbărilor climatice.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top