Connect with us

newspass.ro

Regina Consoartă a Marii Britanii pune capăt tradiției de a avea “doamne de onoare”

Regina Consoartă a Marii Britanii pune capăt tradiției de a avea "doamne de onoare"

Media

Regina Consoartă a Marii Britanii pune capăt tradiției de a avea “doamne de onoare”

Sursa Foto: CNN

Regina Consoartă a Marii Britanii pune capăt tradiției de a avea “doamne de onoare”

Camilla Parker-Bowles, Regina Consoartă a Marii Britanii renunță la o tradiție a Casei Regale care există încă din Evul Mediu. Soția Regelui Charles al III-lea a anunțat că nu va avea doamne de onoare, ci însoțitoare. Este vorba despre cele șase femei care, conform tradiției, stau în permanență în preajma reginei. BBC notează că acestea vor avea o prezență mai redusă decât impunea rolul anterior. Nu este prima modificare pe care Regina consoartă o aduce față de protocolul din timpul regretatei Regina Elisabeta a II-a.

Camilla – Regina Consoartă, pune capăt tradiției de a avea doamne de onoare

Camilla, soția Regelui Charles al III-lea pune capăt unei tradiții care datează din Evul Mediu. Aceasta renunță la tradiția de a avea doamne de onoare, dar în schimb va fi ajutată de însoțitoarele reginei. Nu doar titlul s-a schimbat, ci și atribuțiile acestor femei care vor avea o prezență mai discretă în viața reginei. Rolul lor va fi să o ajute pe Camilla Parker-Bowles la evenimentele publice. Doamnele de onoare aveau atribuții legate de corespondență și alte chestiuni administrative, ceea ce nu se va întâmpla cu însoțitoarele de onoare.

Potrivit sursei citate, înlocuirea rolului de doamnă de onoare va pune capăt unei tradiții a vieții de la curte care datează din Evul Mediu. Aceste ajutoare apropiate ale unei regine proveneau, de obicei, din familii aristocrate.

Însoțitoarele Reginei Consoarte Camilla Parker-Bowles vor avea un rol ocazional și mai puțin formal, ajutând-o pe aceasta la angajamentele oficiale. Ele nu vor răspunde la scrisori în locul Reginei și nici nu vor face planificarea zilnică, agenda acesteia.

Însoțitoarele Reginei nu vor primi salariu

Potrivit BBC, însoțitoarele Reginei nu vor primi salariu, dar vor avea cheltuielile acoperite. Această schimbare simbolică va fi pusă în practică săptămâna viitoare când regina va fi gazda unei recepții pentru militanții împotriva violenței domestice și asupra femeilor.

Pentru prima dată, însoțitoarele reginei vor fi alături de aceasta la recepția Violence Against Women Girls de la Palatul Buckingham.

Regina consoartă a ales drept însoțitoare câteva dintre prietenele sale bune, între care: marchiză de Lansdowne, Jane von Westenholz, Lady Katharine Brooke, Sarah Troughton, Lady Sarah Keswick și baroneasa Chisholm.

O altă schimbare pe care a făcut-o Camilla Parker Bowles a fost să-l numească pe maiorul Ollie Plunket în funcția de ecvestru care acționează ca asistent personal.

Fostele doamne de onoare care au servit-o pe regretata Regina Elisabeta a II-a vor avea un rol important. Acestea îl vor ajuta pe Regele Charles al III-lea să găzduiască evenimentele de la Palatul Buckingham. Ele vor fi cunoscute sub numele de doamnele de casă.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top