Connect with us

newspass.ro

Renault și Geely au semnat un acord pentru formarea unei companii de motoare hibrid

renault-geely

Business

Renault și Geely au semnat un acord pentru formarea unei companii de motoare hibrid

Renault-Geely Sursa Foto: Reuters.com

Renault și Geely au semnat un acord pentru formarea unei companii de motoare hibrid

Giganții Renault și Geely au semnat un acord cadru pentru formarea unei companii de motoare hibride și termice. Francezii vor începe să producă motoare pe combustie și hibride alături de chinezii de la Geely. Potrivit Reuters, cele două grupuri vor constitui o companie care va gestiona dezvoltarea, producția și furnizarea de motoare hibride și termice.

Renault se pregătește să treacă la motoare hibride, iar Geely se alătură

Companiile auto se pregătesc pentru un viitor electric. Renault și Geely sunt două dintre exemple, cu toate că Geely spune că motoarele pe benzină vor continua să existe. Cei doi giganți au semnat deja un acord pentru o societate mixtă care va include și activitatea Volvo Cars, deținută de chinezii de la Geely.

Societatea mixtă va avea trei centre de cercetare-dezvoltare și 17 fabrici, cumulând un total de 19.000 de angajați. Potrivit sursei citate, acordul final și lansarea noii companii vor avea loc în 2023. Cei doi giganți vor deține fiecare câte 50% din noua societate care va avea sediul la Londra.

Pe de altă parte, Renault este în discuții Nissan pentru o nouă investiție în divizia care va regrupa operațiunile Renault din categoria mașinilor electrice.

“(…)acordul încheiat azi cu Renault Group va duce la crearea unui lider mondial în domeniul tehnologiilor hibride, cu scopul de a furniza soluții avansate și de înaltă eficiență energetică constructorilor auto din întreaga lume”, a declarat Eric Li, președintele grupului Geely Holding, potrivit Reuters.

Renault își separă activitatea în două entități

Sursa citată precizează că Renault separă activitatea în două entități: una dedicată motoarelor electrice, și a doua dedicată motoarelor termice. Compania și-a anunțat intențiile încă de la începutul acestui an. Din luna august s-a aflat că Renault caută un partener pentru noua divizie de motoare termice, iar numele vehiculat era Geely.

Președintele Renault a declarat că această colaborare va deschide potențialul de piață al tehnologiei cu emisii scăzute de carbon.

“Vom fi astfel în măsură să oferim grupuri motopropulsoare și soluții electrificate de vârf pentru numeroase mărci auto din întreaga lume”, a transmis Luca de Meo, CEO Renault.

Compania Renault este cunoscută pentru designul revoluționar și pentru motoarele folosite în competiții sportive. După alianței cu Nissan a devenit una dintre cei mai mari constructori auto din întreaga lume. Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) a fost fondată în anul 1986 de către Eric Li și dispune de un portofoliu larg: Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus și multe altele.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top