Connect with us

newspass.ro

Rezervație naturală în inima Regatului Unit al Marii Britanii

rezervatie naturala

Discover

Rezervație naturală în inima Regatului Unit al Marii Britanii

Rezervatia naturală Flashes of Wigan Sursa Foto: norfolkbroads.com

Rezervație naturală în inima Regatului Unit al Marii Britanii

Flashes of Wigan and Leigh este rezervația naturală națională din Marea Britanie. Anual este vizitată de 100.000 de oameni. Parcul se află pe o fostă zonă minieră de cărbune, iar zonele umede s-au format inițial prin inundarea terenurilor care au cedat din cauza exploatărilor din anii 1800-1900. Telegraph.co notează că Flashes of Wigan and Leigh a fost declarată în mod oficial Rezervație naturală națională de către Natural England.

Rezervație naturală în inima Regatului Unit al Marii Britanii

Rezervația se întinde pe o suprafață de 738,21 hectare de zone umede și are habitate de apă de mică adâncime. Se regăsesc mlaștini, stufărișuri, fânețe cu ierburi înalte, pajiști umede mlăștinoase și păduri umede, care adăpostesc o mare diversitate de păsări și alte specii.

rezervatie naturala

Rezervatie Naturala in Marea Britanie Sursa Foto: manchesterworld.uk/

Practic fostul teren dezafectat din Wigan a devenit o rezervație naturală. Habitatele de la Flashes of Wigan and Leigh din Greater Manchester adăpostesc sturzi, șoareci de apă și tritoni cu creastă mare.

Situl care are peste 700 de hectare a devenit una dintre cele mai mari rezervații naturale din Anglia și este apreciat pentru pescuit, ciclism, plimbări în natură și observarea păsărilor.

Pasari Rezervatie naturala Sursa Foto: norfolkbroads.com

“Rezervațiile naturale naționale ajută la reconectarea oamenilor cu lumea noastră naturală, oferind oportunități foarte necesare pentru a explora peisajul nostru incredibil pentru sănătatea și bunăstarea noastră”, a declarat pentru BBC, directorul executiv Marian Spain.

Sursa Foto: norfolkbroads.com

Terenul reunește 13 situri, între care Wigan Flashes, Amberswood, Three Sisters și Bickershaw Country Park. Tot aici se regăsește pădurea Viridor, plantată în urmă cu 20 de ani.

5 kilometri de trasee în jurul pădurii Viridor din Anglia

Pădurea Viridor face parte din situl de interes științific special Abram Flashes și din Rezervația naturală națională Flashes of Wigan and Leigh. Reprezintă un conglomerat de pășuni și lacuri. Este o zonă foarte populară pentru excursioniști, bicicliști și iubitori de animale sălbatice. În jurul pădurii există o rețea de peste 5 km de trasee, iar turiștii se pot bucura de monumentul din lemn creat de artistul Richard Caink.

Începând din anul 2001, situl industrial Mains Colliery a fost transformat într-un spațiu verde de care se pot bucura atât localnicii, cât și turiștii. Este locul în care viața sălbatică înflorește și care reprezintă o sursă bună de lemn pentru industria britanică.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top