Connect with us

newspass.ro

Ryanair estimează creșteri semnificative, iar O’Leary consideră că va rămâne singurul mare low cost din Europa

Ryanair estimează creșteri seminificative ale pasagerilor ce vor fi transportați în 2023

Business

Ryanair estimează creșteri semnificative, iar O’Leary consideră că va rămâne singurul mare low cost din Europa

FOTO: Ryanair.com

Ryanair estimează creșteri semnificative, iar O’Leary consideră că va rămâne singurul mare low cost din Europa

Compania aeriană Ryanair a transmis într-un comunicat de presă, citat de Reuters, că se așteaptă ca în 2023 să transporte 168 milioane de pasageri, după ce anterior previzionase 166,5 milioane de pasageri. Compania low cost se află pe val, asta după ce în septembrie 2022 a raportat venituri de 993,80 milioane de dolari după ce a plătit toate taxele.

Ryanair este cea mai mare companie low cost din Europa

Ryanair pare să-și fi făcut bine calculele post pandemie, compania nu doar că înregistrează profit major în anul financiar 2022-2023, dar este și cel mai mare transportator european după numărul de pasageri. Strategia de extindere a companiei continuă și deși compania a fost lovită de multe greve ale însoțitorilor de zbor, acestea par să nu fi avut niciun efect negativ asupra companiei.

Ryanair anunță creșteri semnificative ale veniturilor

Ryanair anunță creșteri semnificative ale veniturilor. FOTO: Ryanair.com

Chiar CEO-ul companiei Ryanair a declarat la prima grevă inițiată de însoțitorii de zbor și piloții din Spania că nu este semnificativ procentul de 1% din zborurile care vor fi anulate din cauza grevei, iar acesta a glumit chiar pe seama angajaților săi.

Creșterea Ryanair este datorată și noilor avioane de tip Boeing MAX care înlocuiesc mai vechile Boeing 737-800 și cu ajutorul noilor avioane, compania transportă mai mulți pasageri.

Deși nu este o companie care să fie recunoscută pentru punctualitate sau corectitudine în privința unor anulări de zboruri, strategia Ryanair care pune baza pe prețul imbatabil se pare că funcționează.

Estimările financiare ale companiei sunt foarte optimiste și se așteaptă să revină la veniturile de dinainte de pandemie, ba chiar cu creșteri semnificative.

Redresarea traficului şi a profitabilităţii vor continua probabil să fie “extrem de solide” cel puţin în următorii trei ani, permiţând companiei aeriene irlandeze, deja cea mai mare din Europa după numărul de pasageri, să-şi majoreze semnificativ cota de piaţă”, a afirmat directorul general Michael O’Leary.

În perioada aprilie – septembrie 2022, Ryanair a obţinut 1,371 miliarde de euro (1,36 miliarde de dolari), uşor sub estimările analiştilor, de 1,385 miliarde de euro, dar peste precedentul său nivel record, de 1,29 miliard de euro, în perioada aprilie – septembrie 2017, scrie Reuters.

O’Leary crede că Ryanair ar putea rămâne singura mare companie low cost din Europa

Șeful Ryanair consideră că în viitor compania pe care o conduce ar putea fi unicul transportator low cost din Europa. Acesta cosideră că Wizzair și Easyjet nu au o strategie eficientă pe zona de costuri și că ar putea fi două companii care ar putea fi achiționate sau chiar să fuzioneze, dar acest lucru nu va detrona Ryanair ci va consolida poziția de lider.

Acesta nu specificat că ar fi interesat de achiziția acestora, dar potrivit Reuters, CEO-ul companiei consideră că doar Ryanair are o strategie de costuri și eficiență bine dezvoltată și consideră că cele două companii pe care le-a menționat sunt „izolate” într-o piața și loc din care cu greu s-ar putea extinde.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top