Connect with us

newspass.ro

S-a stins din viață actorul Clarence Gilyard, din celebrele filme Top Gun și Die Hard

S-a stins din viață actorul Clarence Gilyard, din celebrele filme Top Gun și Die Hard

Media

S-a stins din viață actorul Clarence Gilyard, din celebrele filme Top Gun și Die Hard

Sursa Foto: Facebook Get TV

S-a stins din viață actorul Clarence Gilyard, din celebrele filme Top Gun și Die Hard

O veste tristă din lumea filmului. A murit actorul Clarence Gilyard, celebru pentru rolurile din filmele Top Gun și Die Hard. Gilyard a lăsat în urma sa o carieră de peste 30 de ani, cu numeroase roluri de succes pentru care era cunoscut în întreaga lume. Potrivit CNN, actorul s-a stins sin viață la vârsta de 66 dea ani, după o luptă cu o boală grea. Decesul său a fost anunțat printr-un comunicat de presă remis de Universitatea din Nevada, Las Vegas. Gilyard lucra ca profesor asociat la Colegiul de Arte Frumoase.

A murit actorul Clarence Gilyard din Top Gun și Die Hard

Clarence Gilyard Jr cunoscut pentru că l-a interpretat pe hackerul Theo din “Die Hard” și pe ofițerul de aviație Marcus “Sundown” Williams din “Top Gun”, a murit la vârsta de 66 de ani. Acesta lucra ca profesor asociat la un colegiu din Nevada, reprezentanții instituției fiind cei care au făcut anunțul decesului.

“Cu profundă tristețe împărtășesc această veste. Studenții săi au fost profund inspirați de el, la fel ca toți cei care l-au cunoscut. A fost foarte talentat și s-a făcut remarcat datorită profesionalismului și a dedicării sale”, a transmis decanul Nancy Uscher.

La aflarea veștii că marele actor s-a stins, pe rețelele sociale au început să curgă mesajele de condoleanțe. Președinta catedrei de film de la UNLV, Heather Addison a transmis că actorul a fost un om deosebit. Potrivit spuselor sale, de câte ori era întrebat cum se simte, el răspundea: Binecuvântat.

“Noi suntem cei cu adevărat cei binecuvântați că ne-a fost profesor și coleg atâția ani. Vă iubim și vă vom simți lipsa, domnule profesor G”, a transmis Heather Addison, potrivit CNN.

Nu au fost făcute publice detalii cu privire la decesul actorului. Se știe doar că în ultima perioadă era bolnav, însă acesta era mereu discret cu privire la viața sa personală.

Cine a fost Clarence Gilyard

Gilyard a studiat Arta Teatrală la Universitatea de Stat din California, iar primul său rol a fost în 1981, în serialul de televiziune “Diff’rent Strokes”. Cinci ani mai târziu, acesta și-a făcut în Top Gun unde a jucat rolul lui Sundown, unul dintre piloții de luptă de elită. În 1988, Clarence Gilyard a fost distribuit în thrillerul Die Hard. Acolo a jucat rolul lui Theo, un expert în calculatoare care ajută grupul terorist al lui Hans Gruber.

Sursa Foto: Deadline

În 1989, actorul a obținut rolul lui Conrad McMasters în serialul juridic “Matlock” de la NBC, unde a jucat alături de Andy Griffith. Un alt rol important a fost cel al lui Jimmy Trivette, partenerul lui Chuck Norris în lupta împotriva crimei, în filmul “Walker, Texas Ranger”.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top