Connect with us

newspass.ro

S-a stins din viață celebra creatoare de modă Vivienne Westwood

S-a stins din viață celebra creatoare de modă Vivienne Westwood

Media

S-a stins din viață celebra creatoare de modă Vivienne Westwood

Sursa Foto: People

S-a stins din viață celebra creatoare de modă Vivienne Westwood

Doliu în lumea internațională a modei. S-a stins din viață celebra creatoare de modă britanică Vivienne Westwood. Era considerată un simbol al stilului și a murit la vârsta de 81 de ani, înconjurată de familie și cei dragi, la locuința sa din Londra. Reprezentanții companiei sale au făcut anunțul trist cu privire la trecerea în neființă a renumite creatoare de modă. Presa o numea marea preoteasă a punk-ului și regina extremelor. Pentru lumea modei, Vivienne Westwood a fost un personaj iubit care a energizat și a împins limitele industriei până la moartea sa. De-a lungul timpului creatoarea de modă a primit numeroase premii și distincții pentru reușitele sale profesionale, scrie CNN.

A murit creatoarea de modă Vivienne Westwood

Dame Vivienne Isabel Westwood DBE RDI a fost o creatoare de modă și femeie de afaceri engleză, în mare parte responsabilă pentru aducerea modei moderne punk și new wave în mainstream. Westwood a ajuns în atenția publicului când a realizat haine pentru buticul pe care ea și Malcolm McLaren îl conduceau pe King’s Road, care a devenit cunoscut sub numele de SEX.

Potrivit unui comunicat al companiei sale omonime, creatoarea de modă britanică a încetat din viață în liniște, la vârsta de 81 de ani, înconjurată de familia sa, la locuința din Londra.

Sursa Foto: Hypebeast

A fost un nume mare în industria modei care a lăsat în urma sa o întreagă istorie. În 1992, Vivienne Westwood a primit Ordinul Imperiului Britanic din partea Reginei Elisabeta a II-a. În luna aprilie a anului 1989 ea a apărut pe coperta revistei Tatler, îmbrăcată într-un costum Aquascutum despre care a spus că era destinat lui Margaret Thatcher.

Cu părul portocaliu și tenul alb ea a ajuns la statutul venerat de comoară națională britanică.

Westwood a deschis patru magazine în Londra și în cele din urmă s-a extins în Marea Britanie și în întreaga lume. Creatoarea de modă a vândut o gamă variată de mărfuri, dintre care unele promovau numeroasele sale cauze politice. Este vorba despre Campania pentru dezarmare nucleară, schimbările climatice și grupurile pentru drepturile civile.

“Am o perversitate înnăscută: un fel de ceas încorporat care reacționează întotdeauna împotriva a tot ceea ce este ortodox”, ar fi spus Westwood conform cărții fundamentale a lui Jon Savage England’s Dreaming: The Sex Pistols and Punk Rock.

S-a stins din viață celebra creatoare de modă Vivienne Westwood

Sursa Foto: People

Despre începuturile artistice ale creatoarei Vivienne Westwood

Vivienne Westwood s-a născut în Derbyshire, Anglia, la 8 aprilie 1941.Mama ei a lucrat ca țesătoare la fabricile locale de bumbac, iar tatăl ei provenea dintr-o familie de cizmari.

Încă din adolescență, Vivienne a început să-și confecționeze singură propriile haine. A urmat un semestru la Harrow Art School, apoi a lucrat ca profesoară de școală primară, iar în 1962 s-a căsătorit cu un muncitor de fabrică, Derek Westwood.

Viața ei s-a schimbat când și-a părăsit soțul și l-a întâlnit pe Malcolm McLaren în 1965.

“Am simțit că erau atât de multe uși de deschis, iar el avea cheia de la toate”, a declarat ea pentru Newsweek în 2004.

Continue Reading

Mai multe din Media

Se citește acum

To Top