Connect with us

newspass.ro

Sam Bankman-Fried, fostul patron al FTX, a fost eliberat pe cauțiune

Sam Bankman-Fried, fostul patron al FTX, a fost eliberat pe cauțiune

Business

Sam Bankman-Fried, fostul patron al FTX, a fost eliberat pe cauțiune

Sursa Foto: Conseils Crypto

Sam Bankman-Fried, fostul patron al FTX, a fost eliberat pe cauțiune

Fondatorul platformei de tranzacționare a criptomonedelor a fost eliberat pe cauțiune. Sam Bankman-Fried a plătit 250 de milioane de dolari pentru a ieși din arest, dar va trebui să respecte câteva reguli pe toată durata anchetei. Patronul criptomonedelor, căzut în dizgrație, s-a prezentat în fața instanței din Manhattan după ce a fost extrădat din Bahamas. După eliberare el va locui în casa părinților săi din California, anunță CBSnews. Ei sunt cei care au achitat cauțiunea de 250 de milioane de dolari. Cauținea plătită este considerată cea mai mare cauțiune federală înainte de proces, din toate timpurile.

Sam Bankman-Fried a fost eliberat pe cauțiune

Sam Bankman-Fried, cel care a fondat compania de criptomonede FTX a fost eliberat pentru cea mai mare cauțiune federală înainte de proces, din toate timpurile. Părinții săi au achitat 250 de milioane de dolari și au anunțat că îl vor lua în locuința lor din California. Bankman este acuzat că a înșelat investitori și a furat banii din depozitele clienților de pe platforma sa de tranzacționare FTX. El va sta în California cât va aștepta să înceapă procesul.

Procurorul general adjunct al SUA a declarat în fața Curții Districtuale a SUA că Bankman-Fried a comis o fraudă de proporții epice.

Cauțiunea plătită de părinții săi pentru a-l lua din arest este considerată a fi cea mai mare cauțiune înainte de proces, din toate timpurile. De altfel, condițiile de eliberare pe cauțiune a fostului patron al FTX sunt stricte. Acesta a fost nevoit să-și predea pașaportul, având interzis la călătorii. Fried nu are voie să dețină arme de foc, nu-și poate deschide credite și nici noi afaceri. Mai mult decât atât, el trebuie să ceară aprobarea guvernului pentru orice tranzacție de peste 1000 de dolari.

Părinții lui, ambii profesori de drept, au pus ca garanție pentru cauțiune, propria lor casă. Fondatorul companiei falimentare FTX va avea voie să părăsească locuința din Palo Alto doar pentru proceduri legale, după cum a precizat instanța.

Tot instanța a dispus ca Sam Bankman-Fried să urmeze un tratament pentru sănătate mintală și pentru abuz de substanțe. Înainte de a părăsi tribunalul, tânărului de 30 de ani i-a fost dată o brățară de monitorizare electronică pe care va trebui să o poarte permanent. De asemenea, judecătorul s-a asigurat că acesta înțelege că va fi arestat și va datora 250 milioane de dolari dacă va alege să fugă de proces.

Cea mai mare cauțiune din toate timpurile

Potrivit CBSnews, procurorii au fost de acord cu eliberarea pe cauțiune deoarece Bankman-Fried nu s-a opus extrădării, salvând guvernul de la un proces care ar fi putut dura ani de zile.

Acuzații de fraudă electronică, conspirație și spălare de bani

Bankman-Fried a fost arestat la începutul lunii decembrie sub acuzația de fraudă electronică, conspirație, spălare de bani și alte infracțiuni financiare.

Doi dintre cei mai apropiați asociați ai fondatorului FTX sunt, de asemenea, acuzați și au acceptat să pledeze. Este vorba despre Caroline Ellison în vârstă de 28 de ani, fost director executiv al firmei de tranzacționare a lui Bankman-Fried, Alameda Research, și Gary Wang, în vârstă de 29 de ani, care a cofondat FTX. Aceștia au pledat vinovați la acuzații care includ fraudă electronică, fraudă cu valori mobiliare și fraudă cu mărfuri.

Continue Reading

Mai multe din Business

Se citește acum

To Top