Connect with us

newspass.ro

Sat spaniol scos la vânzare pentru 260.000 de euro

salto de castro

Discover

Sat spaniol scos la vânzare pentru 260.000 de euro

Salto de Castro Sursa Foto: viagens.sapo

Sat spaniol scos la vânzare pentru 260.000 de euro

Un sat spaniol a fost scos la vânzare pentru prețul de 260.000 de euro. Aceasta poate fi cumpărat cu totul și are mai multe facilități care intră în prețul de vânzare. Cumpărătorul se va alege cu 44 de case, un bazin de înot, o biserică și o școală. Potrivit ABC.es, satul este situat la granița dintre Spania și Portugalia, în parcul natural Arribes del Duero. Localitatea s-a format la începutul anilor 1950 de o companie care se ocupa cu electrificarea zonelor rurale din Spania.

Sat spaniol scos la vânzare pentru 260.000 de euro

Satul Salto de Castro, situat în municipiul Fonfria din Zamora a fost scos la vânzare cu prețul unui apartament într-un oraș mare: 260.000 de euro.

salto de castro

Salto de Castro Sursa Foto: viagens.sapo

Anunțul vânzării a fost postat pe siteul Idealista unde apar mai multe detalii. Satul are o suprafață construită de 6000 mp, repartizată pe mai multe clădiri, dintre care 44 de locuințe. Dispune și de facilități, cum ar fi: un bar, o biserică, o școală, un han cu spălătorie și sală de mese. Cumpărătorul se alege și cu o veche cazarmă a Gărzii Civile, o piscină și mai multe zone sportive.

Satul a fost ridicat la începutul anilor 1950 de o companie care se ocupa cu electrificarea zonelor rurale din Spania. În Salto del Castro au fost cazați muncitorii care au construit în apropiere un baraj de acumulare. Deja din anii 1980, satul era deja părăsit, pentru că în lipsa locurilor de muncă, oamenii s-au reorientat.

Sursa Foto: DailyMail

Localitatea a fost cumpărată, ulterior, de către un om de afaceri care a vrut să o transforme într-un complex hotelier. Nu a reușit să-și ducă planul la bun sfârșit, din cauza crizei economice, iar acum a scos satul la vânzare.

Satul necesită o investiție de 2 milioane de euro

Persoana care va cumpăra satul va putea primi subvenții din partea statului. Reprezentanții companiei imobiliare au precizat pentru BBC că anunțul a avut deja 50.000 de vizite pe site. Potrivit unui studiu preliminar realizat de proprietari, este necesară o investiție de două milioane de euro. În acest fel satul ar deveni 100% operațional și profitabil.

Nu este prima dată când localitatea este scoasă la vânzare. În trecut prețul solicitat a fost de 6,5 milioane de euro, dar acum prețul este mult mai mic. 260.000 de euro este prețul cu care se vinde o garsonieră într-o zonă centrală din Barcelona sau Madrid.

Salto de Castro este situat la granița cu Portugalia, ceea ce reprezintă un plus pentru potențialii cumpărători. Se află la 53 de kilometri de capitala Zamora și face parte din parcul natural Arribes del Duero, o zonă protejată.

Potrivit informațiilor publicate de La Opinion de Zamora, până acum două ONG-uri și o universitate privată s-au arătat interesate de această ofertă.

Continue Reading

Mai multe din Discover

Se citește acum

To Top