Connect with us

newspass.ro

Scad acțiunile de pe Wall Street. Îngrijorări legate de recesiune

Scad acțiunile de pe Wall Street. Îngrijorări legate de recesiune

World

Scad acțiunile de pe Wall Street. Îngrijorări legate de recesiune

Sursa Foto: CNBC

Scad acțiunile de pe Wall Street. Îngrijorări legate de recesiune

Pentru a patra zi consecutivă, acțiunile de pe Wall Street sunt în scădere din cauza îngrijorărilor legate de recesiune. Marți, 6 decembrie, acțiunile au scăzut, continuând astfel trendul din zilele precedente. Pentru indicele S&P este a șaptea ședință negativă din opt. Potrivit CNBC, mișcările din cursul zilei de marți duc pierderile de două zile ale Dow Jones la peste 830 de puncte. Temerile legate de recesiune au cuprins Wall Street.

Scad acțiunile de pe Wall Street

A patra zi de scăderi consecutive a acțiunilor de pe Wall Street. Specialiștii pun această situație pe seama îngrijorărilor legate de recesiune. Cele mai recente date arată că indicele S&P 500 a pierdut 1,44% și a închis la 3.941,26, în timp ce Nasdaq Composite a scăzut cu 2% și a terminat la 11.014,89. Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 350,76 puncte, sau 1,03%, pentru a se stabili la 33.596,34.

Pierderile sunt puse pe seama acțiunilor din sectorul media și din sectorul bancar care sunt afectate în timpul recesiunii. Anterior, directorul general al Paramount Global a avertizat cu privire la scăderea veniturilor din publicitate în trimestrul al IV-lea. Acest fapt a dus la scăderea acțiunilor cu aproximativ 7%.

Titlurile Morgan Stanley s-au prăbușit pe fondul anunțului că urmează să reducă cu 2% din forța de muncă, continuând tendința recentă a concedierilor din acest sector.

Nividia, Amazon și Meta Platforms au cântărit mult asupra pieței, transmit specialiștii, potrivit CNBC.

“Din punct de vedere fundamental asistăm la o nouă rundă de concedieri majore în această săptămână. Acest lucru nu face decât să crească șansele ca în 2023 să avem o aterizare forțată și să intrăm într-o recesiune mai profundă decât se aștepta inițial”, a declarat Adam Sarhan, CEO al 50 Park Investments.

Îngrijorări cu privire la recesiune

Cu privire la îngrijorările legate de o viitoare recesiune, Jamie Dimon, directorul general al JP Morgan Chase a declarat în emisiunea Squawk Box de la CNBC că inflația va împinge economia în recesiune.

“Inflația și impactul acesteia asupra consumatorului ar putea să deraieze economia și să provoace o recesiune ușoară sau puternică de care oamenii se tem”, a declarat Dimon.

Piețele se așteaptă în mare măsură ca Rezerva Federală să încetinească ritmul de majorare a dobânzii la o creștere de jumătate de punct procentual când se va reuni săptămâna viitoare. Totuși, investitorii se tem că această măsură nu va fi suficientă pentru a împiedica economia să intre în recesiune în 2023.

Continue Reading

Mai multe din World

Se citește acum

To Top